“Corona pakte mijn droomleven af, maar dankzij mijn nieuwe baan heb ik m’n vrijheid weer terug!”

Marije Kuitert (23) vertelt hoe ‘Zuidoost Werkt!’ haar hielp bij het vinden van een baan in de personeelszaken.

 

Wat deed je voordat je via Zuidoost Werkt aan de slag ging?

”Toen ik afgestudeerd was aan het HBO, werkte ik 2 jaar als medewerker personeelszaken. Ik wilde meer avontuur in mijn leven, dus toen ik genoeg geld had gespaard nam ik ontslag om in Portugal te gaan werken in een surf lodge. Na een heerlijke tijd van 2 maanden aan het strand, kwam Corona en moest ik noodgedwongen terug naar Nederland!”

 

Sinds wanneer werk je weer en wat houdt je werk in?

“Terug in Nederland heb ik bij meer dan 50 bedrijven gesolliciteerd, maar het lukte niet om werk te vinden vanwege de Coronacrisis. Om financieel zelfstandig te blijven en op mezelf te kunnen blijven wonen had ik natuurlijk wel een baan nodig. Ik besloot om hulp te vragen bij het Jongerenpunt van de Gemeente Amsterdam. Ik kreeg een persoonlijke jobcoach van ‘Zuidoost Werkt!’ die mij tips gaf om mijn CV meer te laten opvallen. Ook stuurde hij vacatures naar mij door. Om mijn rekeningen te kunnen betalen werkte ik eerst 3 weken als magazijnmedewerker. Gelukkig werd ik al snel aangenomen op de afdeling personeelszaken van een bedrijf waar ik me thuis voel. Je werkt toch 8 uur per dag samen met je collega’s, dus ik vind het belangrijk dat het gezellig is en dat ik mezelf kan zijn!”

Heb je tips voor werkzoekenden?

”Ook al krijg je steeds ‘nee’ te horen, ga gewoon door met solliciteren. Schaam je niet en vraag op tijd om hulp, bijvoorbeeld bij het Jongerenpunt.”

De campagne ‘Zuidoost Werkt!’ van het bedrijfsleven in Amsterdam Zuidoost, stadsdeel Zuidoost en tal van organisaties startte in april 2019. Korte lijnen, regelmatig contact en elkaar weten te vinden zijn kenmerkend voor de aanpak van de werkcoaches. ‘Zij doen er alles om aan inwoners aan werk te helpen’, weet Jakob Wedemeijer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. ‘Er is veel werk in Zuidoost. We kijken samen met jou naar jouw kwaliteiten. Ben je gemotiveerd? Dan vinden we vast een passende baan.’

Meer info: zuidoostwerkt@amsterdam.nl en www.amsterdam.nl/werk-inkomen/jongerenpunt

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK