Veel Heldenspelden voor Zuidoosters

Zuidoost heeft er weer een aantal helden bij! Stuk voor stuk inwoners die zich inzetten voor anderen. Daarvoor ontvingen ze de Amsterdamse Heldenspeld. Neem Romy uit Holendrecht. Misschien wel met zeven jaar de jongste  held van Amsterdam. Zij maakt armbandjes die zij onder meer verkoopt in de winkel van Marleen Creton. De opbrengst gaat naar kinderen die het financieel lastig hebben, zoals zij zelf zegt. Of  de 13-jarige Xavi Dors. Als altijd bescheiden, maar wel super trots op zijn speld.  Een erkenning voor zijn initiatief Voetballen Voor Veiligheid. Om de jeugd nog meer te motiveren en te inspireren, heeft hij aantal geslaagde toernooien, clinics en workshops georganiseerd. Ook is hij zeer actief voor de Kindercommissie Zuidoost. 

Voor stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing was het aanleiding om een aantal helden in het zonnetje te zetten “Ik ben ongelooflijk trots op ze. Deze helden inspireren ons om naar elkaar om te zien. In deze pittige tijd extra belangrijk”. Zij verwijst ook graag naar het mooie werk van andere helden. Zoals Moenira Luqman. Vol enthousiasme streeft ze naar gelijke kansen binnen het onderwijs. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, maar waar je naar toe gaat.

Een eerlijke kans

Ook een andere held, Randell Thorpe, zet zich enorm in voor jongeren uit de buurt. Vooral voor leerlingen op zijn school: Het  Orion college Zuidoost. Het gaat dan om licht verstandelijk beperkte jongeren en jongeren die zijn aangemeld voor dagbesteding. Randell staat er om  bekend dat hij iedereen een eerlijke kans geeft. Van jongeren krijgt hij vaak te horen dat hij als een vader voor ze is!

Gered

En dan hebben we nog Ryan Lauffer. Hij heeft samen met drie anderen met gevaar voor eigen leven een buurvrouw uit haar brandende huis gered, nog voor de hulpdiensten er waren. Een echte held!


Binnenkort aandacht voor nog meer helden.

Welke held gunt u een speld
U kunt zelf een speldje aanvragen voor úw held. Wie steekt u een hart onder de riem, en welke held gunt u een speld? Aanvragen kan via www.wijamsterdam.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK