Vanessa Felter, The remarkable member of Untold

Door Otmar Watson

Vanessa Felter is al langer dan 15 jaar uitvoerende danseres, actrice en een van de bekende gezichten van het theaterzelschap Untold gevestigd in het Bijlmer Parktheater. Untold biedt een uniek aanbod aan kinderen, jongeren en volwassenen als het gaat om het beoefenen van kunstdiscplines op het gebied van West-Afrikaanse en Afro-Carabische dansstijlen, muziek en theatervormen. Vanessa is vanaf haar 4e jaar begonnen met dansen bij het Lucia Marthas Institute For Performing Arts (LMIPA). Ze raakte geinspireerd door de Mini-playbackshow en vertelde haar moeder dat ze ook wilde dansen en zingen.

Ze deed auditie bij het LMIPA en heeft hier verschillende dansstijlen geleerd, optredens verricht en beroemdheden tegengekomen. Deze periode heeft haar als persoon gevormd en vaardigheden geleerd zoals samenwerken met anderen, concentratie, leren afspraken nakomen en toewijding voor kunst- en cultuur. Doordat Vanessa zich actief bezighieldt met iets dat ze leuk vond, heeft het haar gemotiveerd om deze energie altijd inzetten voor alles waar ze nu mee bezig is, alsook haar werk als begeleider passend onderwijs en zorg voor haar kinderen.

Vanessa kwam op een punt om een keus te maken om als professional te gaan dansen of verder te gaan met haar opleiding. Ze heeft gekozen om haar opleiding af te maken en als cultuurmaker actief te blijven dansen bij o.a. stichting Brotherhood. Daar kwam ze Lamine Drame tegen bij wie ze Afrikaanse danslessen ging volgen.
Vooral het dansen op live muziek vond ze zeer bijzonder. In Afrikaanse dans- en muziek ziet en voelt ze herkenning met Winti en vooral met de klanken van de drums. Stoppen met dans was geen optie meer voor haar omdat dit constant iets bijzonder en positief in haar aanwakkert. Op een gegeven moment kwam ze bij Untold terecht en is nu actief als semi-professionele danser en acteur.
De pijlers die Untold hanteert, educatie, uitwisseling, talentontwikkeling en podiumkunsten, spreken haar erg aan en zorgen ervoor dat ze een spirituele groei doormaakt. “Ik ben ook als spreker op een professioneel podium gegroeid. Untold heeft dit voor mij mogelijk gemaakt. Ik heb hierdoor ook mijn eigen teksten kunnen schrijven”, aldus Vanessa. Een bijzondere ervaring en uitdaging van Vanessa was dat ze de tekst van de voorstelling Obia bij een optreden in het Theater Zuidplein in het Engels moest uitspreken. Vanessa heeft ook gespeeld in de voorstelling Sophie & Nola van Urban Myth en is ook een vaste speler bij het World Opera Lab van Miranda Lakerveld.

Vanessa Velter voelt herkenning in Afrikaanse dans en muziek. Foto; Les Adu
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK