Lieve achtstegroepers

Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Niets is blijvend, behalve verandering. Ook al staat de wereld op zijn kop, jullie zullen toch echt binnenkort een middelbare school uitkiezen en de transitie van achtstegroeper naar brugklasser doormaken! De OSB is een multiculturele, ambitieuze school waar het hoofd, hart en handen centraal staan. Een school waar je ontdekt wie je bent en wat je kunt. Misschien is het wel de plek voor jou. Een gedeelte van de OSB-redactie heeft hieronder hun ervaringen op de OSB beschreven. Benieuwd geworden? Neem een kijkje op www.osbijlmer.nl voor meer informatie en een digitale tour door de school. Voor vragen kan je altijd mailen naar info@osbijlmer.nl

Sanna Ghauri

De OSB is een creatieve school

Sanna Ghauri, Klas 3ee

Wat de OSB echt bijzonder maakt, is de heterogene onderbouw! In de eerste en tweede klas word je in een klas gezet met leerlingen van verschillende adviezen, van vmbo-basis tot vwo. Je leert er veel van en iedereen helpt elkaar. Er is altijd wel een moment voor je vraag om beantwoord te worden. Het zorgt er ook voor dat je makkelijker naar een hoger niveau kan doorstromen. Naast leren doen we ook veel andere leuke dingen op school. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kunstprofiel, dan krijg je in de derde nog meer kunst gerelateerde vakken. deze 3 schooljaren ben ik steeds creatiever geworden en heb ik het heel erg naar mijn zin. Dit komt ook door de activiteitenweek waarmee we het schooljaar afsluiten, dan ga je bijvoorbeeld naar de dierentuin met je deelschool, zwemmen of iets creatiefs doen op school doen zoals een spelletjesmiddag of een filmdagje.

Jofainy Smith

Van havo naar vwo

Jofainy Smith, klas 2a4

De OSB is zo’n fijne school om op te zitten! Het is niet ver van mijn huis en dat vind ik fantastisch, als het koud weer is hoef ik niet lang te fietsen. Ik heb de meeste vrienden die ik nu heb via school ontmoet, veel wonen ook in de buurt. Wat vooral bijzonder is, zijn de kansen die OSB mij heeft gegeven. Ik heb hard gewerkt en dit heeft zijn vruchten afgeworpen; vorig jaar mocht ik naar een hoger niveau. Ik ben van havo naar vwo gegaan! Een leuk feitje is ook dat mijn vader op deze school zat. Tevens zijn er veel extra activiteiten op de school, dat heet OSBbreed. Je kunt dan allerlei cursussen volgen zoals freerunnen, basketbal, koken en fotografie.

Jasmin van Krimpen

Ondanks corona is er veel contact met elkaar

Jasmin van Krimpen, Klas 2a4

De OSB is een geweldige school. De school is heel multicultureel, biedt goed onderwijs en er heerst een superleuke sfeer! Ik zit in het tweede leerjaar en heb het erg naar mijn zin. Het leukst bij ons op school vind ik de lessen beeldende vorming. Tijdens deze lessen doen we veel met onze handen; van schilderen tot potjes maken. De docenten zijn ook erg leuk, ze luisteren goed naar je en respecteren je mening. Ondanks corona is er veel contact met elkaar en word je goed geholpen. Het eerste leerjaar is erg prettig, je leert nieuwe mensen kennen ontdekt veel nieuwe talenten.

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK