Travis Fraser: ‘’De naschoolse sportactiviteiten op de OSB zette mij op het spoor van mijn droom’’

Travis Fraser

De 18-jarige Travis Fraser werd geboren in Amersfoort, maar groeide op in Amsterdam Zuidoost. Het multiculturele karakter van het stadsdeel maakt dat hij zich hier het meest thuis voelt. Voor hem de perfecte plek die hem de jongeman gemaakt heeft die hij nu is. Momenteel heeft hij Amsterdam verruilt voor het Engelse Bristol waar hij de volgende stap zet in zijn sportieve carrière.

Hoe lang speel je al American football en waar kwam jouw interesse voor deze sport vandaan?
Ik speel al sinds mijn dertiende American football. Op mijn middelbare school, de OSB, waren er naschoolse sportactiviteiten, waar je je voor kon inschrijven en meedoen aan schooltoernooien. Ik begon toen met flag football met Revelinho Graanoogst als trainer. Hij heeft er dus ook voor gezorgd dat ik verliefd werd op de sport en dat ik me inschreef bij de Amsterdam Crusaders om tackle football te gaan spelen.

Je speelde een tijd bij de Amsterdam Crusaders. Hoe heb je die jaren ervaren?
De Amsterdam Crusaders is gewoon een grote familie. Iedereen kent elkaar en er is altijd iemand die je kan helpen als je problemen binnen en buiten het football hebt. Ik heb heel veel te danken aan coach Stef Hoogervorst, coach Jim Farley, coach Mousi, coach Sean Richard en vooral coach Marcel Denneboom. Ik waardeer alles wat hij voor mij heeft gedaan.

Bij de Crusaders heb ik veel geleerd. Het eerste jaar begon ik nog met flag football en terwijl het flag football seizoen bezig was, speelden we ook nog tackle football in het nationaal team u15. We speelden vooral tegen Duitse teams die fysiek sterker waren dan ons team. We hebben met dat team een aantal toernooien gewonnen en maar twee reguliere wedstrijden verloren.

Na dat seizoen kon ik eindelijk beginnen aan rackle football bij de Crusaders. Het eerste jaar waren wij ongeslagen Nederlands kampioen en gedurende die drie jaren zijn wij drie keer in de finale gekomen, waarvan we twee keer Nederlands kampioen zijn geworden. De mooiste persoonlijke waardering vond ik dat ik werd uitgeroepen tot Rookie of the year en tweemaal tot Most valuable player of the year.

Je hebt een overstap gemaakt naar Bristol Pride. Waarom heb je juist voor deze club gekozen?
Er waren een aantal spelers van de club naar Bristol Pride gegaan en ik wist dat zij op het hoogste niveau van Europa zaten. Dus vond ik dat het voor mij ook tijd werd om een volgende stap te zetten. Ik had het gevoel dat zij mij het beste konden trainen om beter te worden.

Wat is het verschil tussen Amsterdam Crusaders en Bristol Pride?
Het verschil zit hem in de geboden faciliteiten. Bristol Pride heeft bijvoorbeeld een eigen team gym en een ijsbad waar je in kan zwemmen na het trainen. Ze hebben ook een indoor trainingshal voor als het te koud is om buiten te trainen. Je kan niet spelen bij de Bristol Pride als je geen opleiding volgt aan het SGS College.

Hoe bevalt het Engelse leven een Amsterdamse tiener?
Het Engelse leven is wel even wennen. Zij rijden bijvoorbeeld aan de linkerkant van de weg en hun accent is soms niet te verstaan. Maar ik voel me al steeds meer op mijn gemak hier. Ik woon zelfstandig samen met 4 andere jongens uit het team. De jongens waarmee ik woon komen bijna allemaal uit Nederland en ik kende ze al voordat ik hier kwam. Dus door hen voel ik me ook al niet te ver van huis.

Wat zijn jouw toekomstige doelen als het gaat om American Football?
Ten eerste wil ik mijn diploma hier in Bristol halen. Daarna wil ik American football spelen op een nog hoger niveau, namelijk in Noord-Amerika. Het is mijn ambitie om in een divisie 1 team te spelen en ik zal daar ook hard mijn best voor doen. Mijn uiteindelijke doel is spelen in de NFL en mijn moeder trots maken.

 

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK