Tanja Jadnanansing: Laten wij de mogelijkheden die er wel zijn, benutten om de menselijke magie van kerst te vieren.

Tanja Jadnanansing

 “Mogen wij dit jaar twee kerstbomen”? Ik ben in een supermarkt op het Leidseplein en hoor de moeder zeggen: “ goed idee! Wij hebben zo’n raar jaar bijna achter de rug, laten wij het extra gezellig maken. De grote glimlach van het meisje is vertederend en ik ben oprecht blij voor haar dat zij twee kerstbomen heeft dit jaar. En ik denk aan een ander meisje dat ik onlangs mocht ontmoeten bij een digitale gastles via de zoom ( want dat is het nieuwe normaal helaas) en die vertelde dat zij zich zorgen maakt om haar oma.

 

Die heeft veel gezondheidsklachten en de kans dat zij met de kerst naar oma mag is klein en daar was zij verdrietig over. Dat verdriet om niet nabij te kunnen zijn is voelbaar bij velen van ons. En daar kunnen twee of zelfs tien kerstbomen niets aan veranderen. En toch is het, denk ik, wel goed om juist nu wel naar mogelijkheden te zoeken om deze donkere dagen te verlichten. Met een kerstkaart voor mensen die alleen zijn, met een zoomsessie, met een mooie tekening. Een teken van waardering voor de ander. Kerst gaat om samen zijn. Al is het maar virtueel en dan het liefst  in eigen persoon.  En toch is het nu belangrijker dan ooit om elkaar vast te houden, juist als je niet dichtbij kan zijn.

 

Menselijke magie van kerst

De telefoon, het internet, de postbus laten wij de mogelijkheden die er wel zijn benutten om de menselijke magie van kerst te vieren. Gewoon van mens tot mens vanuit een zuivere gedachte en de beste wensen. Ik wens u dagen vol compassie en connectie vanuit het innerlijke licht dat wij allemaal in ons hebben.

 

Tanja Jadnanansing,

voorzitter stadsdeel Zuidoost

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK