Stichting Ieder Kind een Eigen Boek stimuleert kinderen om te lezen

Een boek lezen waarin jezelf de hoofdrol speelt. Als kind droom je daar toch van. Stichting Ieder kind een Eigen boek maakt die droom waar. Kinderen spelen de hoofdrol van hun eigen boek. Leuk maar ook nuttig, want het stimuleert om te gaan lezen.

Initiatiefnemer Gé Ruijfrok is de vrouw achter de boekjes. Meer dan tien jaar geeft ze kinderen een leesboekje, omdat door de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen de noodzaak ontstond voor het ontwikkelen van effectief en leerzaam middel waarmee jonge kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Noodzaak

Gé zette Stichting Ieder Kind een Eigen Boek op en reageerde op die noodzaak door een heel speciaal boek te ontwikkelen; een persoonlijk en interactief boek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Na tien jaar bezig te zijn blijken deze boeken het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen. Het moment dat een jong kind zijn eigen boek openslaat en dan zijn eigen naam ziet staan en de namen van bekende vriendjes is een magisch moment. 

Glinsterende ogen

“De grote glinsterende ogen van zo een kind blijven je voor altijd bij. En als zo een kind dan ook nog eens hardop keer op keer zijn boek aan je gaat voorlezen begrijp je waarom dit zo nodig is en geniet je pas echt van een heel bijzonder en magisch moment’, zo ervaart de stichting keer op keer. Er is een boek over de politie, de brandweer, er is een gezondheidsboek en een milieuboek. Alle boeken worden gefinancierd door sponsors en giften.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK