Start bestrijding eikenprocessierups

De bestrijding van de eikenprocessierups is deze week begonnen. De rupsen zijn uit de eitjes gekropen, en dus is het van belang om nu al in te grijpen.

Tussen 14 en 30 april besproeien we eikenbomen op verschillende plekken in Zuidoost met zogeheten nematoden. Dat zijn kleine aaltjes die de rupsen binnendringen. Daardoor gaan de rupsen dood. Ze zijn niet gevaarlijk voor mens en dier. Het behandelen van de bomen vindt in deze periode 2 keer plaats.

3 fasen
De besproeiing is de eerste fase van de bestrijding van de eikenprocessierups. Daarna volgen er nog 2. Als de rupsen voor de 2e en 3e keer vervellen en de blaadjes van de bomen groter worden, gaat een bacteriepreparaat de beestjes te lijf. De laatste fase bestaat uit het wegzuigen van de nesten. Vanaf dan ontwikkelen de rupsen de brandharen die zoveel overlast geven.

Pas op bij de eikenbomen
Door de blaaskracht van het spuiten met nematoden kunnen achtergebleven brandharen van vorig jaar uit de bomen worden geblazen. Woont u in de buurt van onderstaande locaties, zorg dan dat u (en uw huisdieren) op afstand van de eikenbomen blijft om eventuele klachten te voorkomen.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK