STARBROTHER-110X is onderweg naar de Poort

Op zaterdag 17 februari is de Grand reveal van Starbrother-110X, een blow up kunstwerk gemaakt door twee artiesten: Georgy Dendoe en Ryan Hawaii in opdracht van de Amsterdamse Poort.

Onthulling: Om 14:00 uur wordt de blow-up voor het eerst opgeblazen in een unit naast KFC, in de Amsterdamse Poort. Van 14.00 en 17.00 uur zijn de artiesten beiden aanwezig om het verhaal van STARBROTHER-110X te vertellen én om hun eigen expertises live uit te voeren.

Het kunstwerk, gemaakt door kunstenaars als Georgy Dendoe, opgegroeid in Zuidoost, en Ryan Hawaii, opgegroeid in vergelijkbare buurten als Amsterdam-Zuidoost in Engeland, vertegenwoordigt de mengelmoes van culturen waaruit Zuidoost bestaat. Dit is verwerkt in een boegbeeld van de Poort, STARBROTHER-110X.

Dit zeggen Georgy en Ryan over de totstandkoming van STARTBROTHER-110X: “Amsterdam Zuidoost is een rijke mix van culturen, mensen, talen en ideeën, die elk hun eigen unieke smaak van leven en schoonheid toevoegen aan deze hoek van de stad. Rijk aan Antilliaanse, West-Afrikaanse, Caribische en Surinaamse symboliek en getooid in een caleidoscoop van kleuren en vlaggen, belichaamt SATRBROTHER-110X alle kwaliteiten die nodig zijn om te dienen als een vertrouwde vriend en mentor voor jonge mensen.

Geïnspireerd door Japanse Gundam-robots, is STARBROTHER-110X gevormd door alles wat metropolen tot zulke speciale plekken maakt, want zonder immigratie en bewegingsvrijheid zouden deze steden verstoken zijn van de rijkdom aan cultuur die hen kenmerkt.

STARBROTHER-110X vormt de sterren die de vlaggen van de diaspora sieren en de postcodes van de buurt, 1103-1107, tot een reusachtige vriend, beschermer en broer die waakt over de Poort en al haar bewoners.” STARBROTHER-110X krijgt in deze unit aan het Groot Bijlmerplein een tijdelijke plek. Hij zal regelmatig een nieuwe plek krijgen in de Poort.

Dit kunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking met The Citydressers.

Over Amsterdamse Poort

Amsterdamse Poort transformeert naar hart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK