Shaolinclub Zuidoost succesvol voor Nederland

AMSTERDAM ZUIDOOST – Op donderdag 8 juni jl. vertrok een kleine delegatie van de kungfuschool Shaolin Wuhun Helan (少林武魂荷兰 – Shaolin Warrior Spirit Nederland), naar Madrid voor deelname aan het VI Wushu International.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de grootste Spaanse Vechtsportfederatie waar kungfu onderdeel van uitmaakt. De groep bestond uit de volgende deelnemers: Damian Saharie (10), Faried Amanatkhan (22), Souhail Amenkour (25) en Moreno Merhai (26). Het was een goed bezet toernooi waarvan het niveau vrij hoog was. Behalve onze club uit Zuidoost namens Nederland, waren er teams uit Spanje (thuisland), Italië, Zwitserland, Marokko, Frankrijk en Rusland. Damian mocht op zaterdag de spits afbijten op de onderdelen ongewapende en gewapende stijlvormen en behaalde daarbij 2 gouden en 1 zilveren medaille. Daarna was het aan de anderen om de eer hoog te houden. Faried won goud met zijn stokvorm en Souhail eindigde op de derde plek met zijn optreden. Moreno viel helaas niet in de prijzen maar deed het heel goed in een sterk bezette poule (vijfde).

De school bestaat nu 7 jaar en dit succes is een voorzetting van resultaten behaald in het verleden. Langzaamaan werft deze oude vechtkunst, die zijn oorsprong heeft in de Shaolin Tempel in China, steeds meer bekendheid in ons stadsdeel. Er is echter nog ruimte voor groei. Zelfexpressie, discipline, zelfvertrouwen en bewustwording zijn de rode draad door deze vechtkunst. Eeuwen geleden wist men al dat kungfu een belangrijke rol speelde, in het verbeteren van de persoonlijkheid en dat is heden ten dage nog steeds zo.

Shaolin Wuhun Helan timmert gestaag aan de weg en wij hopen de volgende keer met nog meer mensen aanwezig te zijn. Proficiat aan de deelnemers en wij gaan in de toekomst wellicht nog meer van hen horen.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK