Sarah, de eerste bewoonster van Hondsrugpark, de nieuwe wijk in Zuidoost

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

De Young Urban Professional Sarah, woont al 2 jaar met heel veel plezier in het hartje van Amsterdam-Zuidoost. Sarah heeft rechten gestudeerd en werkt nu in een geheel andere branche waar veel nieuwe uitdagingen liggen voor haar. In het dagelijks leven houdt ze van Salsa dansen en quality time met haar familie.

Binding met Zuidoost
“Ik heb een hele tijd in Amsterdam-Oost bij mijn zus gewoond en ben 2 jaar geleden in het hart van Amsterdam-Zuidoost komen wonen. De energieke vibe en de diversiteit aan culturen maakt dat ik mij heel erg thuis voel in dit deel van Amsterdam. Mijn broer en mijn zus wonen ook hier en dat maakt dat Zuidoost echt mijn thuis is.”

Een dagje uit op het Freezone festival
“Vorig jaar september bezocht ik samen met mijn zus het “Freezone festival” in het Hondsrugpark om het stadsdeel en meer mensen beter te leren kennen. Bij binnenkomst was er een mogelijkheid om mee te doen met een give away actie om een jaar lang gratis te kunnen wonen in de woontoren “De Karsp” van Wonam.
Ik heb toen mijn gegevens ingevuld en verwachtte er eigenlijk helemaal niets van. Al genietend van het festival wachtte ik die middag de uitslag af en tot mijn grote verbazing werd mijn naam geroepen als winnares van deze bijzondere onverwachte prijs. Ik was sprakeloos. Het enige wat ik kon doen was mijn zus aankijken en haar om bevestiging vragen dat ik echt de winnares was van 1 jaar gratis wonen in het Hondsrugpark.”
Voor Sarah kwam deze prijs als een geschenk uit de hemel, omdat het vinden van een woning eenmaal niet makkelijk gaat in Amsterdam. “Deze nieuwe woonkans biedt nieuwe perspectieven en kansen in mijn leven.”

De eerste bewoner van Hondsrugpark

“Ik vind het zo bijzonder dat ik de eerste bewoner ben van dit nieuwe deel van Amsterdam-Zuidoost. Mijn grootste wens is dat het DNA van Amsterdam-Zuidoost ook daar voelbaar en zichtbaar is. Het moet geen apart deel worden. Het is Zuidoost!”

Mijn wijk Hondsrugpark over 5 jaar
“Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou Hondsrugpark een woonwijk zijn waar er een prettig leefklimaat heerst en je als bewoner kan recreëren, een terrasje kan pakken zoals in andere gezellige wijken, maar dan wel met de energie van Amsterdam-Zuidoost. Ik zie ook heel graag de kleine ondernemers uit Zuidoost aan deze kant van het spoor terug zodat zij ook kansen hebben om zich te kunnen ontplooien. Een nachtmetro zou ideaal zijn mits deze niet te veel lawaai maa

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK