Rondleiding door A9 Gaasperdammertunnel

rondleiding door A9 Gaasperdammertunnel

AMSTERDAM ZUIDOOST – De ruwbouw van de Gaasperdammertunnel is klaar en een nieuwe fase is begonnen. Daarom is het tijd voor een rondleiding voor omwonenden.

De komende tijd werkt Rijkswaterstaat aan de afbouw van de tunnel en de wegen, worden technische installaties afgebouwd en worden ze uitgebreid getest, voordat in 2020 het verkeer door de tunnel kan rijden. Om deze nieuwe fase te vieren zijn omwonenden uit het postcodegebied: 1102 J,K,L,S, 1104 G,H,K,L,V, 1106 E,H,L,N,P,R,S,T en 1108 A,B,C,D,G,H op 25 november welkom voor een rondleiding over de bouwplaats en door de tunnel. Ook kinderen zijn welkom. De rondleiding duurt ongeveer een uur en heeft een paar hellingen en op- en afstapjes. Hierdoor is het terrein niet toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel of rollator en voor kinderwagens.

Aanmelden
Samen met de rondleiders loopt u vanaf de bouwkeet naar de tunnelmond en door de tunnelbuizen. Onderweg hoort u hoe de tunnel is gebouwd en krijgt u uitleg over de technische systemen in de tunnel. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar communicatie@ixas.nl. Vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen. U kunt ook zeggen of u liever ‘s morgens of ‘s middags een rondleiding wil. Rijkswaterstaat hanteert het principe vol = vol.

Andere rondleidingen
Kunt u deze dag niet, woont u wel in Amsterdam-Zuidoost, maar niet binnen het postcode gebied of is de rondleiding vol? Ook dan is er voor u nog een mogelijk om een rondleiding te krijgen op een ander moment. Vanaf 1 december is er elke vrijdag van 14.30 tot 17.00 uur een rondleiding over de bouwplaats en door de tunnel. Behalve in de derde week van de maand, dan is de rondleiding op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Zien wanneer de rondleidingen zijn? Ook meteen inschrijven?

Kijk op https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-a9-gaasperdammerweg-particulieren/

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK