Reigersbos krijgt brandweerkazerne als buurthuis

Reigersbos

Reigersbos krijgt na tien jaar weer een buurthuis. Deze wordt gerealiseerd in de voormalige brandweerkazerne aan het Remmerdenplein 100, dat gemeente Amsterdam heeft aangekocht. De komende maanden wordt de Kazerne omgebouwd tot plek, waar alle omwonenden een kop koffie kunnen komen drinken. Tegelijkertijd krijgen zeker twintig kunstenaars en creatievelingen uit Zuidoost hier een werkruimte, de jongeren krijgen er een plek om hun talent te etaleren. 

Met het nieuwe buurthuis, dat januari 2020 open gaat, gaat een wens van veel buurtbewoners in vervulling. Zij missen al enige tijd een ontmoetingsplaats. De recente geopende buurtkeuken voorziet deels in deze behoefte. Er zijn straks dagelijks activiteiten en workshops: van ouderendisco’s tot open podia voor jong talent, van een papierwinkel spreekuur tot dubyoga, van dj-workshops tot spelletjesavonden en van zzp-cafe’s tot computerlessen. Buurtbewoners gaan het programma grotendeels zelf vormgeven en invullen.

Vandaag, 9 oktober, is de sleutel van het pand door wethouder Laurens Ivens van gemeente Amsterdam en Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, overgedragen aan Dennie Armelita  (bewoner van Reigersbos en straks ook beheerder van de buurtfunctie) en Maru (geboren en getogen in Reigersbos en programmamaker van de Kazerne).

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK