Priscilla Vaudelle, theatermaakster BIMS

De 39 jarige theatermaakster en regisseuse, Priscilla Vaudelle is geboren in Amsterdam Oost en op haar 4e jaar verhuisd naar de Bijlmer.
Priscilla is van Surinaamse afkomst en is afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam. Hierna is zij naar de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) gegaan en sinds 2013 begonnen met het maken van theater.
De reden dat Priscilla besloot om theater te gaan maken is, omdat zij haar eigen representatie niet terugzag op school. Om die reden heeft zij “LostProjects” opgezet; dit is een plek en storytelling collectief waar makers van alle leeftijden en verschillende afkomsten zichzelf kunnen ontwikkelen.

BIMS is een verhaal dat zich afspeelt in de Bijlmer en gaat over de culturele rijkdom van de bewoners in de Bijlmer

Tijdens de Corona lockdown kwam zij op het idee om een musical te maken. Een musical die over het opgroeien in de Bijlmer gaat. Momenteel is de theatermaakster en regisseuse nog bezig met vooronderzoek en de voorbereidingen voor haar grote musical, genaamd BIMS.
BIMS is een verhaal dat zich afspeelt in de Bijlmer en gaat over de culturele rijkdom van de bewoners in de Bijlmer, maar tegelijk ook over de zorgen waar veel jongeren vandaag de dag tegen aan lopen.
Met BIMS wil de theatermaakster en regisseuse de kijker zélf de ervaringen laten beleven en daarmee de negativiteit wegnemen van de gehoorde verhalen en/of televisiebeelden. Tevens wil zij de boodschap meegeven dat eenieder zijn/haar eigen kracht mag zien en erkennen. “Het gaat heel erg over dat we meer hebben bereikt dan men in eerste instantie denkt en dat we een trend hebben gezet.”, vertelt Priscilla.

Priscilla Vaudelle miste haar eigen representatie op school

In het kader van het 750ste bestaan van Amsterdam op 27 oktober 2025, vertelt Priscilla dat zij haar musical BIMS cadeau wil doen aan “Amsterdam 750” met als reden dat de Bijlmer nooit is (h)erkend voor het goud dat het had en de invloed heeft gehad die het werkelijk heeft op Amsterdam.

Vooraf de grote musical is de BIMS showcase, genaamd “Een Bijlmer Tori” te zien.
In samenwerking met Stichting MusicalMakers presenteert Priscilla Vaudelle vanaf 2 t/m 9 december 2022 de BIMS Showcase in DeLaMar West. In deze showcase kan de kijker alvast een glimp opdoen van de eerste indrukken van de musical in-the-making.

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK