Playground Reigersbos in Zuidoost feestelijk geopend

Vrijdag 30 september is het Krajicek Playground Reigersbos feestelijk geopend door de leerlingen van het Ir. Lely Lyceum samen met de buurt. Het multifunctionele sportplein werd in de afgelopen maanden volledig gerenoveerd en kreeg onder andere een nieuw basketbalveld, een interactieve voetbalkooi en dansvloer.

Een feestelijke opening

Er was deze vrijdag van alles te doen op de Playground van tennis, basketbal, voetbal tot dansen. Ook werd de Playground officieel geopend. Tim Senders, bekend van onder andere Streetlab en Willem Wever, sprak met de verschillende betrokken partijen. Zo vroeg hij de stadsdeelvoorzitter, Tanja Jadnanansing naar het belang van sport en bewegen voor de Amsterdamse jeugd en ging hij met Richard Krajicek, oprichter van de Krajicek Foundation, in gesprek over het belang van Krajicek Playgrounds en lokale rolmodellen.

Tanja Jadnanansing: “Samen praten over een sportplein, het samen ontwerpen en dan zien dat het ook echt gerealiseerd wordt! Dat geeft vertrouwen. En dat gaat nog verder dan een prachtige plek om te sporten met de hele buurt! Dat geeft vertrouwen dat de denk en doe kracht van onze jongeren wordt gezien en gewaardeerd. Op een sportief Zuidoost!” De vertegenwoordigers van de betrokken partijen namen het in spelletje Baseball5 op tegen de sportklas van de school en openden daarmee officieel de Playground.

Foto’s: Luka de Kruijf

Een sportieve ontmoetingsplek voor de buurt

Het Ir. Lely Lyceum diende samen met de gemeente Amsterdam met succes een plan in voor het extra project van de Krajicek Foundation, the Outdoor Generation. Hierin kregen tien Playgrounds de kans om de bestaande plek grondig te renoveren. Het ontwerp van het nieuwe sportplein is door de leerlingen zelf bedacht. Zo is er meer ruimte voor bestaande sporten gekomen en plek gecreëerd voor nieuwe sporten zoals Baseball5 en calisthenics. Op de Playground kunnen buurtbewoners van jong tot oud en met verschillende interesses sportief aan de slag.

Foto’s: Luka de Kruijf

Voor en door de buurt

Niet alleen de school maakt gebruik van de Krajicek Playground, ook zijn er diverse andere maatschappelijke buurt- en sportorganisaties actief, zoals SCIANDRI, Jeugdtennis Amsterdam Zuidoost, F.C. Lesley Boys en de Warriors. Zo is er voor iedereen wel wat te doen.

“Wij geloven echt in de kracht van de buurt. Je moet het samen doen. Daarom bieden wij jongeren ook de kans om zich te ontwikkelen tot rolmodel. In ruil voor een studiebeurs organiseren zij iedere week gratis activiteiten voor kinderen uit de buurt”, zegt Richard Krajicek, oprichter van de Krajicek Foundation. “Het is een fantastisch mooie plek geworden en ik nodig dan ook alle buurtbewoners uit om eens een kijkje te komen nemen en lekker mee te sporten en bewegen!”

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK