PATTA Summerschool lanceert unieke formule voor jongeren

Jongeren van 12 – 21 jaar uit Zuidoost krijgen deze zomer de mogelijkheid te investeren in kennis en het ontdekken en ontwikkelen van talenten en competenties. OSCAM, Patta en MaDi Amsterdam Zuidoost, dat onderdeel is van de B&A groep, hebben de handen ineen geslagen en een zomerprogramma samengesteld. Het programma is een combinatie van kennis, creativiteit en een uniek perspectief op de eigen toekomst met een mix van educatie, ondernemerschap en cultuur. Vanaf 13 juli tot 5 augustus is de PATTA Summerschool elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag in Oscam, Bijlmerplein 110 Amsterdamse Poort.

Rolmodellen uit de leefwereld van jongeren
Door de inzet van succesvolle rolmodellen uit de leefwereld van jongeren biedt de Summerschool jongeren perspectief en richting om op een positieve en succesvolle manier naar de toekomst te kijken. De rolmodellen ondersteunen de jongeren met het ontwikkelen van de eigen talenten en passies in verschillende workshops en masterclasses. Kenneth Macnack, projectmanager bij MaDiZo over de Summerschool: “Organisaties als The Black Archives, Red’s Kitchen Amsterdam, Patta, Oscam en rapper Yung Nnelg hebben zich aan de Summerschool verbonden om jongeren deze zomer te begeleiden. Een leeftijdsgroep die volop in ontwikkeling is en voor wie zelfkennis en black history een belangrijk onderwerp is. Het project sluit naadloos aan bij de filosofie van Patta om kwetsbare jongeren te inspireren en op weg te helpen. De formule blijkt succesvol, gezien de klassen binnen één week helemaal volgeboekt zijn.”
Lees meer over het PATTA Summerschool programma.

MaDiZo in Amsterdam Zuidoost en Diemen
MaDiZo is er voor alle bewoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen en biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Bewoners kunnen voor vragen op het gebied van geld, wetgeving, relatie, gezondheid, wonen, rouw en verlies en mantelzorg in Zuidoost terecht bij MaDiZo. MaDiZo is onderdeel van de B&A groep.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK