Participatiestaking K-buurt groot succes

participatiestaking

AMSTERDAM ZUIDOOST – De participatiestaking die in de K-buurt op 21 februari 2018 werd uitgeroepen, blijkt een groot succes te zijn geworden. Slechts 100-plus bewoners hebben een keuze gemaakt. Het totale aantal voordeuren in de K-buurt is ongeveer 5000. Daarmee hebben velen gevolg gegeven aan de oproep om een statement te maken door geen keuze te maken.

De buurt werd door stadsdeel Zuidoost de keuze geboden te stemmen tussen twee opties voor de bebouwing in het gebied K-midden. De buurtbeweging Hart voor de K-buurt had buurtbewoners opgeroepen niet te kiezen en daarmee een statement te maken. De twee aangeboden opties waren onvoldoende voortgekomen uit de brede multiculturele buurt en adresseren niet de problemen waarvoor de buurt destijds de straat op ging en in de Stopera de handen voor op elkaar kreeg. De buurt wil met deze participatiestaking aangeven een echte stem en inclusieve processen te willen.

Om mensen te bewegen een keuze te maken stond het projectteam K-midden vijf dagen op straat, kon online gekozen worden (waarvoor flyers en borden in de wijk werden geplaatst) en werd een slotbijeenkomst gehouden. Desondanks blijkt het aantal respondenten een fractie van de buurtbewoners te zijn. In een eerste reactie had het stadsdeel Zuidoost laten weten dat 300 tot 400 mensen een keuze hadden gemaakt, achteraf bleek dit echter foutieve informatie. Het echte aantal ligt lager, onder de 200 stemmen. Door de lage opkomst blijken de plannen geen draagvlak te hebben en is helder dat de staking een groot succes genoemd mag worden.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK