Ouderenproject OBA ook van start in Zuidoost

OBA

Het project ‘Ouderen in de Wijk’ van de OBA is gestart in OBA Reigersbos. Het project, dat drie jaar geleden samen met de bibliotheken in Utrecht, Den Haag en Rotterdam is opgezet om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, bereikt inmiddels 600 Amsterdamse ouderen. In Reigersbos vindt de seniorenmiddag elke donderdag van 14:00 – 16:00 uur plaats.

Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing verrichtte samen met OBA-directeur Martin Berendse op 11 oktober de officiële kick-off van het project in OBA Reigersbos, waarop meer dan 50 senioren waren afgekomen. Jadnanansing: “Het project voorziet duidelijk in een behoefte. Senioren komen hier om verhalen en wijsheid te delen. Met elkaar maken ze er een succes van en dat is geweldig om te zien!” Ook OBA-directeur Martin Berendse onderschrijft het belang van het project: “Reigersbos is een van de gebieden in Amsterdam waar eenzaamheid onder ouderen een groot probleem is. Een programma als ‘Ouderen in de Wijk’ helpt senioren om elkaar te ontmoeten en de geest lenig te houden en biedt daardoor veel toegevoegde waarde voor de wijk.”

Met ‘Ouderen in de Wijk’ bereikt de OBA oudere Amsterdammers die de bibliotheek voorheen niet of niet vaak bezochten. Senioren kunnen binnenlopen voor allerlei activiteiten zoals lezingen, het leren van digitale vaardigheden, workshops, voorlichtingsbijeenkomsten, uitstapjes en nog veel meer. Maar ook is er gelegenheid om met buurtgenoten koffie te drinken.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK