Open Schoolgemeenschap Bijlmer is gezond

Open Schoolgemeenschap Bijlmer

De Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de OSB zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Gezondheid op school
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt met name de vakgroep Lichamelijk Opvoeding (L.O.) voor actieve en gezonde leerlingen, maar er is ook aandacht voor een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

De OSB heeft al een lange traditie op het gebied van sport en bewegen. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet; goede gymlessen, veel mogelijkheden voor extra sporten na schooltijd, gezonde thema week, pauze sport.

Trots
Directeur Maryse Knook van de OSB is er trots op om een ‘Gezonde School’ te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School, specifiek het certificaat ‘bewegen’. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is. Volgend jaar gaan we ons richten op het verkrijgen van het certificaat ‘voeding’ en gaan we onder andere hard aan de slag om een gezonde kantine te krijgen.’’

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK