Een leerling van Praktijkcollege de Dreef aan het woord: Annelies (13)

Praktijkcollege de Dreef

Waarom heb je voor Praktijkcollege de Dreef gekozen?
“Ik zat op de basisschool het Klaverblad en toen al was ik voornamelijk bezig met tekenen. Ik ben echt heel creatief! Toen ik kwam kijken op de Dreef vond ik dit de school voor mij. Dit jaar hebben we een heel leuk creatief project gedaan ‘de liefdestunnel’ daar heb ik aan meegewerkt en ik heb ook het ontwerp voor een logo met de woorden Bijlmer gemaakt de je kan zien in één van de tunnels in Venserpolder.”

Wat vind je het leukste aan de school?
“Je hebt verschillende vakken zoals facilitaire, waar we certificaten voor krijgen, zelfredzaamheid, taal, rekenen, kunstklas en nog veel meer andere vakken. Binnenkort hebben we landendag en het land dat centraal staat is Japan. We krijgen dan workshops Japanse taal, sumo worstelen, kookles, origami en tekenen. Ik verheug me echt op die dag.”

En verder?
“Ik geef een ‘zeer goed’ aan de school, omdat de docenten je hier met alles helpen. Het maakt me trots dat ik leerling ben van deze school. Er wordt echt gezorgd dat je later een goede toekomst hebt.”

Wat ga je na de middelbare school studeren?
“Als ik het heb afgerond op de Dreef dan wil ik graag kapster worden en wil ik mijn eigen bedrijf beginnen. Mocht dat niet lukken dan word ik liever danseres.”

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK