Ondernemer van de maand: Patrick Dorder

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Patrick Dorder, getrouwd met mijn steun en toeverlaat Paulina Tipan, vader van twee mooie zoons Jamal (19) en Nicky (17).

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Mijn grootste hobby’s zijn sport en muziek. Ik vind echt bijna elke sport leuk om te zien of doen. Zelf heb ik altijd gevoetbald, getennist en tafeltennis gespeeld. Ook ben ik jeugdvoetbaltrainer geweest hier in Zuidoost. Zodra ik weer tijd heb ga ik daar verder mee.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Vooral omdat ik graag vrij ben om te doen wat ik graag wil doen en om al mijn creatieve ideeën precies zo uit te kunnen voeren zoals ik dat wil.

Hoe heet je bedrijf?
Patrick Dorder Productions

Wat doet jouw bedrijf?
Mijn bedrijf heeft 2 takken. 1: Zuidoost TV. Met een team buurtbewoners maken wij, vrijwillig soms, maar ook in opdracht, filmreportages over het reilen en zeilen van de bewoners, bedrijven, instanties en organisaties hier in Zuidoost. De films zijn te zien op Facebook, YouTube, Salto en op websites van opdrachtgevers. 2: Patrick Dorder Productions. Ik geef mediatraining, vlogcursussen, de training ‘Presenteren voor de camera’, ‘Hoe schrijf ik een goed persbericht’ en ‘Hoe word jij of je bedrijf of organisatie goed zichtbaar?’. Daarnaast maak ik ook Video-Cv’s voor mensen op zoek naar werk en bedrijfsportretten van ondernemers.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Als puber schreef ik al artikelen, maakte ik krantjes en begon ik met radio maken. Later heb ik gewerkt als redacteur/verslaggever voor onder andere de lokale radio in Amsterdam, Radio Noord-Holland, Radio London, even voor de BBC en jaren voor Radio Nederland Wereldomroep in Hilversum

Wie zijn jouw klanten?
Veel gemeentelijke instanties en gerelateerde organisaties, maar ook ondernemers, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Ik denk vooral omdat ik met ze meeleef en meedenk. Ik neem eigenlijk vooral opdrachten aan als ze bijdragen aan een betere samenleving en in het bijzonder Amsterdam Zuidoost. Omdat dit mijn passie is hebben de films ook deze passie.

Hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?
Eerlijk en integer.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Sowieso omdat ik gewoon enorm veel houd van de mensen hier, de sfeer op straat en omdat hier veel groen is. Tegelijkertijd omdat ik denk juist hier een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving en omdat mijn netwerk hier groot is.

Wat of wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?
Ik heb een maand lang door Suriname gereisd, veel in het binnenland, om een documentaire te maken voor de ARD (Duitse televisie) met een heel professioneel team.

Hoe laad jij jezelf weer op?
Heb ik niet nodig. Gewoon opstaan ’s morgens. Wel ook lekker chillen zodra het even kan.

Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt en besteed andere taken uit aan anderen.

Wat is je favoriete quote? Van wie is de quote?
De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn. – Johan Cruijff
Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik houd. – Johan Cruijff.

Wat zijn je verdere ambities?
Het bedrijf zodanig uitbouwen dat ik 5-10 mensen uit Zuidoost aan een inkomen kan helpen.

 

      

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK