OGEN OPEN, GROTERE STAPPEN EN VOORAL JEZELF TROTS MAKEN

Door: Latonya Linkers

Prospect Eleven en ZUIDOOST&Meer laten u kennis maken met het project Bims Kids. De jongeren van Prospect Eleven zetten iedere maand ondernemende jongeren uit Zuidoost in het zonnetje. Dit gebeurt door een artikel, een poster campagne en hun Instagram account.

Wie, onder de jongeren kent die overheerlijke Rai’s Cream ijsjes niet. Rais Cream is een onderneming van de broers Raily en Raidel Stekkel. Wat 7 jaar geleden begon als een hobby, toen ze de ijsjes van hun tante verkochten voor een euro, daar gingen de ogen open, nam 4 jaar gelden een andere wending. Toen namen zij grotere stappen om van een idee hun eigen onderneming te maken.

Het was niet makkelijk om een eigen onderneming te beginnen. Het moeilijkste is de tijd en energie wat het kost als je alles zelf moet doen. We maken, leveren en promoten alles zelf. Dit zijn niet de minste dingen waar je tegen aan loopt. Het voelt soms als of je niet verder komt en omdat we geen mentor hebben, leren wij terwijl we het doen.  Tot de dag van vandaag zijn er obstakels die soms niet makkelijk op te lossen zijn. Maar de kracht om door te kunnen gaan, halen we uit elkaar. We zijn tweeling en hebben veel aan elkaar, daar zijn wij dankbaar voor. Ook de misstappen hebben ons krachtiger gemaakt, je stoot je hoofd maar een keer (aan hetzelfde) is onze motto. Dus ook de lastige momenten zijn we dankbaar voor.

Het feit dat we uit Zuidoost komen, zien wij al een voordeel. We halen veel steun uit onze omgeving. Ook zie je hoe het fout kan gaan en het geeft je een realistisch beeld van hoe het leven kan lopen. We kijken hierin op niemand neer, maar we snappen dat eenieder het pad kiest wat op dat moment gunstig lijkt.Wij zien elkaar als rolmodel en leren van eenieder. Wij hopen dat andere zien, dat als “de twins” het kunnen dat zij het ook kunnen. Leer van onze fouten, maar vooral van onze durf om te doen.

 

Wat wel belangrijk is dat je naar jezelf moet luisteren, niet zomaar alles klakkeloos aannemen. Volg je visie en je hart en als het niet goed uitpakt, leer daarvan en los het op. Geloof in jezelf, geloof in God en maak vooral jezelf trots.

 

De gebroeders broers Raily en Raidel Stekkel van Rais Cream. Foto: Sofia Daoud

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK