OBA organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

 

 

Speurtocht

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in (bijna) alle bibliotheken op stickerspeurtocht, bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling. Ze gaan aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over de geschiedenis van de ruimtevaart.

 

Familiegeheimen

Op dinsdag 13 oktober kunnen kinderen (10+) in OBA Reigersbos als een echte detective een Familie Geschiedenis Mysterie oplossen. Samen met Ancestors unKnown ga je op zoek naar de ongelooflijke verhalen van onze voorouders. Ook in andere vestigingen zijn Kinderboekenweek activiteiten. Kijk verder op www.oba.nl/kinderboekenweek

Meedoen?  Stuur een mail of kom naar de balie van de vestiging.

 

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK