Advertorial: HONDSRUGPARK

BIJLMER BELIEVER MICHAEL FERDINANDUS DOET AAN KRUISBESTUIVING IN HONDSRUGPARK

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

De uit Indonesië afkomstige stadsimker Michael Ferdinandus, met roots uit Nederland, Duitsland, Java en de Molukken, verhuisde in 1978 met zijn familie naar Nederland. De familie Ferdinandus streek neer in de nette flat Gooioord. Michael leerde door zijn emigratie zonder waardeoordeel te kijken naar de maatschappij om hem heen. Nu is hij een bekend Zuidoost gezicht in de nieuwste wijk van ons stadsdeel, Hondsrugpark. Deze wijk is gelegen aan de andere kant van het spoor van Bullewijk en loopt van de Ikea tot aan de Johan Cruijff ArenA.

BIJGEIN

Na een levensveranderende gebeurtenis besloot Michael het bankwezen achter zich te laten en zich te focussen op de natuur. Hij kwam terecht bij Lindenhof in Baambrugge en maakte kennis met het beroep van imker. Hij startte zijn eigen bedrijf met de naam BijGein en maakte als snel naamsbekendheid in het stadsdeel. “Ik wil mensen laten zien dat er positieve dingen kunnen ontstaan vanuit Zuidoost en lever mijn bijdrage op basis van mijn kennis van de natuur.”

DE VERBINDENDE BIJ

Anderhalf jaar geleden trok Michael de stoute schoenen en besloot lunchroom BijGein te openen in Hondsrugpark. Lekker vegetarisch Indisch eten, goede koffie en natuurlijk honing. Mijn ideologie is dat de trend van het vegetarische eten en de kennis over Indonesië zich als een olievlek, vanuit Hondsrugpark, over de rest van Zuidoost gaat verspreiden. Dat lukt aardig. Ik heb steeds meer klanten uit Bijmer-Oost naast de klanten uit de kantoren hier in Amstel III. Ik wil als het ware die bij zijn die voor de verbinding zorgt”

DNA VAN ZUIDOOST

“Mijn familie woont al 3 generaties in Zuidoost en we wonen hier nog steeds met veel plezier. Ik sta voor kwaliteit en dat is het deel van de bijdrage van mijn Zuidoost DNA aan Hondsrugpark.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK