OBA in tijden van Corona – tips voor digitaal lezen!

Helaas zijn alle vestigingen van de OBA tijdelijk gesloten, een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Maar online is de OBA wel open, met veel digitaal aanbod! Van e-books, voorleesverhalen en luisterboeken tot oefenprogramma’s. Op www.oba.nl delen we al onze tips voor jong en oud om deze tijd met z’n allen goed door te komen. Bijvoorbeeld de webinars van Maakplaats 021. Nu onze coaches niet in de Maakplaatsen aan de slag zijn, geven ze je wel graag tips om thuis aan de slag te gaan. Je kunt op YouTube kijken naar de Webinar Tinkercad Maakplaats 021. Elke week is er een nieuwe livestream waar je bij kunt zijn!

Ook kan iedereen vanaf nu e-books lenen en lezen via de ThuisBieb. Ook als je geen OBA-lid bent! Er staan maar liefst 100 e-books voor jong en oud klaar in deze nieuwe landelijke app. Extra fijn: je leent net zoveel e-books tegelijk als je zelf wilt!

OBA-leden van 67 jaar en ouder worden sinds enkele weken gebeld door de OBA met de vraag of zij een boekenpakket willen ontvangen. Ook in Zuidoost is het OBA team druk bezig om alle 67-plussers te benaderen en boekenpakketten rond te brengen. Meehelpen? Meld je aan als Amsterdamse Boekenbiker! Kijk op www.oba.nl, klik op ‘actueel’.

De OBA heeft duizenden leden van 67 en ouder. We zijn nu twee weken aan het bellen, maar hebben nog lang niet iedereen kunnen bereiken. Daarom vragen we ieders begrip en geduld om deze dienstverlening te organiseren en uit te voeren.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK