Nieuwe vestiging OBA en Imagine IC geopend

AMSTERDAM ZUIDOOST – Op het Bijlmerplein 393 is woensdag 24 mei jl. de nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en ‘Imagine IC’ geopend.

‘In ons nieuwe gezamenlijke huis gaan we intensiever en geïntegreerd samenwerken. Samen willen we meer massa maken voor thema’s in de buurt en invulling geven voor thema’s elders in de stad’, aldus Marlous Willemsen, directeur van Imagine IC.

Imagine IC

Imagine IC verzamelt, verbeeldt en bewaart nieuwe verhalen over actueel samenleven van vandaag en doet dit samen met Amsterdammers. Imagine IC wil daarbij immaterieel erfgoed integraal onderdeel maken van de verzamelmethode én van de collectie Amsterdam. Imagine IC wordt gefinancierd door het AFK en het stadsdeel Zuidoost.

In de nieuwe vestiging vertelt Imagine IC samen met de deelnemers van de tentoonstelling Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost, over spullen en gebeurtenissen uit dit stadsdeel. Zo is bijvoorbeeld het voormalig naambord van flatgebouw ‘Kleiburg’ terug te zien maar ook de hoodie met de tekst ‘zwarte piet is racime’. De hoodie waar Kno’Ledge Cesare en Quinsy Gario samen in werden gearresteerd tijdens de sinterklaasintocht van 2011.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft naast de hoofdvestiging, 25 wijkvestigingen in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Een bibliotheek – de ‘bieb’ –  is bij jong en oud bekend en de OBA wil al zijn inwoners inspireren om te blijven leren, kennis te maken met culturen en informatie geven op vrijwel alle denkbare vlakken. De OBA stimuleert reflectie, wil een ontmoetingsplek zijn en is betrokken bij de stad en de buurt. Met 177.000 leden, ruim 3,5 miljoen bezoekers en bijna 7000 (!) activiteiten per jaar is de OBA een belangrijke ontmoetingsplaats in Amsterdam.

Perfecte combinatie

De nieuwe vestiging van Imagine IC en OBA heeft een industriële look maar geeft desondanks een huiselijk gevoel en dat is ook precies wat deze vestiging is; een huis voor iedereen. Wanneer je binnenkomt, is er een grote trap met kussens waar je op kan zitten, door het glazen dak komt een zee van daglicht waardoor je hier perfect kan lezen. Ook kan je hier gewoon zitten om rond te kijken of gezellig even te kletsen. Via de trap kom je op de bovenverdieping waar werkplekken en computers staan. Hier kan er bijvoorbeeld gestudeerd worden.

Ook een keer een kijkje nemen? De OBA is zes dagen in de week geopend. Kijk voor actuele openingstijden en bijzondere activiteiten op www.oba.nl of www.imagineic.nl.

 

Foto: Annetje van Praag Sigaar

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK