Leerlingen ROC Zuidoost actief voor Make-a-Wish

AMSTERDAM ZUIDOOST – Op 20 mei jl. stonden de deuren van het ROC in Zuidoost wijd open. Niet voor een gewone lesdag – 20 mei was immers op een zaterdag – maar voor een vintage kledingbeurs voor stichting Make-a-Wish, waarbij de opkomst veelbelovend was!

ROC Zuidoost

Het ROC, een MBO College in Zuidoost, biedt plaats aan ruim 3000 leerlingen en biedt 36 mbo-opleidingen op vier verschillende niveaus. Ondanks de grootte van het college weet het ROC Zuidoost de leerlingen extra aandacht te geven voor bijvoorbeeld taal en rekenen, maar ook door studenten te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. De leerlingen doen hierdoor heel veel praktijkervaring op, iets wat ze in hun latere loopbaan goed kunnen gebruiken.

 

Uniek concept

Gary Symor, initiatiefnemer van deze eerste vintage kleidingbeurs, heeft zelf gestudeerd als modeontwerper. Na drie jaar gewerkt te hebben op een andere ROC werkt hij sinds september 2016 bij het ROC Zuidoost. Samen met Dennis van der Heijden heeft hij dit unieke concept bedacht. Het concept van Gary en Dennis houdt in dat leerlingen van het ROC Zuidoost zélf een event moeten organiseren, waarbij de opbrengst volledig wordt gedoneerd aan stichting Make-a-Wish.

 

Make-a-Wish

De Make-A-Wish Foundation (www.makeawishnederland.org) is een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Zij vervullen ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar. Iets wat jongeren van deze leeftijd en dus ook de leerlingen van het ROC zeer aanspreekt.

 

Ervaring opdoen

De leerlingen moeten echter alles zelf regelen: van het huren van een ruimte, zorgen voor beveiliging, het inkopen van materialen en artikelen, zorgen voor een geluidsinstallatie of muziek tot het zoeken van partners of samenwerkingen. Het organiseren van een event heeft veel voeten in de aarde en is een prachtig leerproces voor de leerlingen van het ROC.

Door het event zelf te regelen doen ze bijzonder veel ervaring op. Ervaringen en connecties die men later kan gebruiken in een vervolgopleiding of werk.

 

Terugkerend event

Terugkijkend op dit eerste event kunnen we zeggen dat het een groot succes was. Ondanks dat er twee grote concurrerende events op hetzelfde moment plaatsvonden, werd de vintage kledingbeurs van het ROC goed bezocht door ruim 150 bezoekers.

Natuurlijk zijn er bij het organiseren van een event altijd verbeterpunten. Juist die zijn weer het leer- en studiemateriaal bij het organiseren van een volgend event.

Gary en Dennis zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, er staat op 5 oktober alweer een nieuw event op stapel – opnieuw georganiseerd door de leerlingen van het ROC Zuidoost. Ditmaal zal het een innovatief diner zijn waarbij 4 kunstenaars een aantal stukken ter beschikking zullen stellen die geveild gaan worden.

 

Foto: Audrey Willems

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK