Nieuwe Kindercommissie Zuidoost officieel geïnstalleerd

Kindercommissie Zuidoost

Op woensdagmiddag 20 november jl. vond de eerste vergadering van de nieuwe Kindercommissie van Amsterdam Zuidoost plaats. Dit was de eerste keer dat de nieuwe leden bijeenkwamen en kennis maakten. In de nieuwe commissie zitten kinderen van de scholen: OBS Cornelis Jetses, Nellestein, de Polsstok, Wereldwijs, de Ster en OBS Holendrecht.

Installatie nieuwe commissie
Op 20 november werden de nieuwe leden van de Kindercommissie officieel geïnstalleerd. Nadat alle leden plechtig zworen zich in te zetten voor het stadsdeel Zuidoost, werden de procedures en regels besproken. Na de installatie was het tijd om een nieuwe voorzitter aan te wijzen. De kandidaten voor het voorzitterschap hielden elk een pitch van twee minuten.

Nieuwe voorzitter
Het was spannend maar uiteindelijk kwam Nikki van de OBS Cornelis Jetses met de meeste punten op nummer één. Whitney, de eerste Kindercommissie voorzitter, geeft het stokje dus door aan Nikki. De waardige opvolgster geeft aan dat ze iets wil betekenen voor Zuidoost. ‘‘Ik wil het nog mooier maken. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar de veiligheid. Een keer was ik naar school aan het fietsen met mijn zusje en de stoplichten waren kapot. De auto’s reden hard door en reden mijn zusje bijna aan. Dit moet beter.’’

De Kindercommissie
De Kindercommissie wordt gedurende de loopperiode ondersteund door coach Yessica van den Berg. Yessica vertelt: ‘‘Mijn taak is om de kinderen, afhankelijk van hun behoeften, te ondersteunen. Ik leer ze bijvoorbeeld met zenuwen omgaan, maar ik ben er ook om ze te enthousiasmeren. De vorige Kindercommissie heeft goed advies gegeven aan Tanja Jadnanansing, dus ik ben erg benieuwd met welke goede ideeën de kinderen dit keer gaan komen. Ik heb er in ieder geval veel zin in.’’

De Kindercommissie is bevoegd om het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Ook gaat de commissie mei volgend jaar kiezen uit verschillende plannen voor de wijk. Deze plannen komen vanuit de zes deelnemende scholen. De thema’s waar de kinderen zich dit keer op willen focussen zijn: racisme, discriminatie, pesten, veiligheid, milieu, eenzaamheid en de aankleding van het schoolplein.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK