Nieuwe kindercommissie in Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost heeft een nieuwe kindercommissie. Bij de start van de nieuwe commissie op 30 september presenteerden de leerlingen zich aan elkaar en kozen ze na hun presentaties een voorzitter.

De kindercommissie bestaat uit 2 leerlingen van groep 7 van 6 verschillende basisscholen uit Zuidoost. Met dit jaar leerlingen van basisscholen de Mobiel, de Brink, de Morgenster, de Achtsprong, de Regenboog en de Tamboerijn.

Wat doet de commissie

De kindercommissie wordt op 4 november officieel geïnstalleerd. De nieuwe leden worden beëdigd en benoemd door stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. Na de installatie vinden gedurende het gehele schooljaar maandelijks vergaderingen plaats. De kindervoorzitter, ondersteund door de stadsdeelvoorzitter, zit de vergadering voor. De kinderen bespreken met elkaar actuele thema’s en dragen oplossingen aan, die worden voorgelegd aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel.

De kindercommissie is een initiatief vanuit stadsdeel Zuidoost en is een jaarlijks terugkerende activiteit om jongeren te betrekken bij hun buurt en te leren over hun stad en het bestuur.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK