Freerun university geopend in Amsterdam Zuidoost

Sporten in de stad is goed voor jong en oud, zeker in deze tijd wanneer meer mensen online werken en veel stil zitten. Maar niet iedereen heeft zin om op hockey, voetbal of tennis te gaan. Dat hoeft gelukkig ook niet! Urban sports, zoals skating, biking, hiphop, 3×3 basketball en vele andere sporten kan je overal uitvoeren: juist in de stad.

Freerunning wordt naar verwachting een Olympische sport en Luciano Balestra (25), een van de oprichters van de Freerun University, is aan het trainen om voor Team NL uit te komen tijdens deze spelen in 2024. Gaetano Carretto (28) is zijn vriend en compagnon en samen startten zij Freerun University om deze sport bekendheid te geven. Maar wat doet een freerunner en waarom zou je lessen gaan nemen bij de onlangs geopende Freerun University in Amsterdam Zuidoost?

Freerunning is een training van de geest en het lichaam. Je daagt jezelf uit om steeds verder te springen, moeilijkere tricks te doen of om sneller van A naar B te gaan, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Dit zijn de uitdagingen op individueel vlak, maar je hebt les in een groep en de groep is echt belangrijk om zelf te groeien en het beste uit jezelf te halen. Iedereen weet dat alleen met de juiste focus je je doel kunt behalen en ook dat we allemaal invloed uitoefenen op de ander. Vandaar dat deze in principe individualistische sport zo goed aansluit bij de tijdgeest anno 2020. We moeten ons trainen om sterker te worden, sneller, behendiger en gezonder, maar tegelijkertijd weten we dat we dat alleen kunnen binnen een positieve groep, een optimistische en uitdagende omgeving, die stimulerend is en waar we onderdeel van uitmaken.

Juist dit maakt de Freerun University tot een echte universiteit, waar je naast geweldige leuke lessen ook echt op hoog niveau leert denken en voelen. Alleen met sporten als freerunning kunnen we de uitdagingen aan die we ook in de niet sportieve wereld op ons af zien komen. De lessen zijn voor jong en oud, meisjes en jongens, dus meld je snel aan voor een GRATIS proefles!

Een droom komt uit

Gaetano en Luciano zijn al van jongs af aan in Amsterdam aan het freerunnen. Zij leerden het op straat en hadden niet de geweldige hal met trampolines, rekstokken en een big airbag, die ze nu in Zuidoost hebben neergezet. Zij konden daar alleen maar van dromen. Door hard te werken, altijd te blijven geloven in elkaar en in hun droom en met behulp van investeerders zijn ze nu de trotse eigenaren van inmiddels hun vierde freerun hal, die onlangs werd geopend door wethouder van sport Simone Kukenheim. Met plezier nodigen zij iedereen uit om een keer langs te komen en met eigen ogen te zien hoe vet deze sport is.

Wil je een gratis proefles, meld je dan aan via: info@toekomstentalent.nl, onder vermelding “Ontdekfreerunnen”.

Kijk voor meer informatie op: www.freerununiversity.com

Adres: Keienbergweg 29, Amsterdam Zuidoost

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK