Nieuw Infopunt in winkelcentrum van Reigersbos

Infopunt Reigersbos

Reigersbos is een groene en prettige buurt, maar er zijn ook dingen die beter kunnen. De wijk is op een aantal punten verouderd. De gemeente werkt daarom samen met bewoners, winkeliers en andere betrokkenen om de buurt beter te maken. Sinds kort is er in het winkelcentrum een Infopunt waar deze activiteiten samen komen. Het Infopunt is elke woensdag open, maar kan ook op andere momenten in de week gebruikt worden.

De meeste bewoners hebben het wel gemerkt. Er verandert iets in Reigersbos. Vorig jaar stond de buurtwoonkamer van Hoodlab bij het winkelcentrum. Bewoners konden daar laten weten welke wensen ze hebben voor de buurt. Een maand later werd een muurschildering gemaakt om de steeg naast de Jumbo in het winkelcentrum op te fleuren. Na de zomer ging een buurtkeuken in de Soestdijkstraat open. En het voormalige pand van de brandweer aan het Remmerdenplein krijgt een bestemming voor de buurt.

Lopende projecten
Er is dus al veel gebeurd, maar de gemeente Amsterdam is nog niet klaar met het verbeteren van Reigersbos. Samen met bewoners kijkt de gemeente naar het verbeteren van de Reigersbosdreef. Eventueel komen daar nieuwe woningen voor ouderen en jongeren. Ook wordt gewerkt aan het opknappen van het plein bij basisschool De Tamboerijn en twee stegen in het winkelcentrum. De gevels van de woningen boven de winkels worden ook verbeterd.

Ga langs als u meer wilt weten
Voor informatie over deze projecten kunt u elke woensdag tussen 09.00 en 17.00 uur terecht in het Infopunt op nummer 55 in het winkelcentrum. Er zijn dan medewerkers van de gemeente aanwezig die kennis hebben van de projecten in Reigersbos. Ook woningbouwverenigingen en welzijnsorganisaties gaan gebruik maken van de ruimte. Voor meer informatie over het opknappen van Reigersbos, kijk op amsterdam.nl/reigersbos.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK