Meer ruimte voor sporten en bewegen in Zuidoost

Vanaf woensdag 29 april komt er meer ruimte voor kinderen en jongeren om buiten te sporten en te bewegen. Voor dat doel heeft het bestuur van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland besloten een aantal locaties in de openbare ruimte open te stellen.

Het kabinet heeft vorige week besloten dat kinderen tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en onder begeleiding samen buiten kunnen sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat ze daarbij 1,5 meter afstand moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar hoeft dit niet. De sportparken en -velden kunnen vanaf vandaag weer open voor georganiseerde sportactiviteiten voor deze doelgroepen. De noodverordening COVID-19 van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is hierop aangepast.

Voorwaarden
Sportaanbieders zijn druk aan de slag om ervoor te zorgen dat zij binnenkort activiteiten aan kunnen bieden. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Officiële wedstrijden zijn verboden, kantines blijven dicht en steeds geldt: geen ouders langs de lijn, en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis. Ook kunnen topsporters onder voorwaarden weer gaan trainen op een aantal door NOC*NSF aangewezen locaties.

Begeleid sporten in de openbare ruimte

In de regio Amsterdam-Amstelland wordt vanaf vandaag ook in de openbare ruimte meer plaats gecreëerd voor kinderen en jongeren om te bewegen en te sporten. De komende dagen worden borden, linten en hekwerk verwijderd van de afgesloten fitnesstoestellen in de parken, de Cruyff Courts, skatebanen en openbare tennisbanen. Overal blijft de regel dat minimaal 1,5 meter afstand moet worden houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt daarop een uitzondering. De eerder afgesloten voetbalkooien kunnen binnenkort open voor begeleid sporten met kinderen en jongeren.

Kinderboerderijen
Kinderboerderijen kunnen, als zij dat willen, vanaf 29 april weer open gaan. Om drukte in het openbaar vervoer zoveel mogelijk te voorkomen, is het dringende verzoek alleen naar de kinderboerderij in de buurt te gaan. Ouders en verzorgers moeten er rekening mee houden dat sanitaire voorzieningen en horeca in de kinderboerderij gesloten zijn.

Monitoring en handhaving
Handhaving en politie blijven drukke plekken, zoals parken, pleinen, winkelstraten, markten en strandjes, actief monitoren. Als het nodig is, worden er maatregelen genomen, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, inzetten van matrixborden of omroepwagens, geven van waarschuwingen of (gedeeltelijk) afsluiten. Houden mensen zich niet aan de regels, dan riskeren ze een boete van € 390,-. De nadrukkelijk oproep richting alle inwoners is om elkaar de ruimte te geven, zoveel mogelijk thuis te blijven, drukke plekken te vermijden en het bezoek aan park, plein, markt of winkelstraat zo kort mogelijk te houden. Deze maatregelen blijven ook nu heel hard nodig om het coronavirus te bestrijden en de druk op de zorgcapaciteit te beperken.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK