Huurverhoging? Doe de huurcheck!

In april ontvangen bijna alle huurders een voorstel tot huurverhoging. Klopt die verhoging wel? Is het onderhoud van uw woning goed genoeg? Klopt de afrekening van de servicekosten?
Kijk het na op www.wooninfo.nl/huurcheck

De maximale huurverhoging is dit jaar maar liefst 5,1 procent. Bij een huishoudinkomen boven de € 43.574 mag de huur zelfs met 6,6 procent omhoog. Woningcorporaties vragen vaak veel minder. De gemiddelde huur voor hun woningen in Amsterdam mag dit jaar met 3,1 procent stijgen. In de vrije sector (huur boven de grens voor de sociale sector, dit jaar € 738) staat in het huurcontract welke verhoging geldt, meestal de inflatie, dit jaar 2,6 procent.

Bezwaar maken
Het voorstel tot verhoging is niet altijd terecht. U kunt bezwaar maken. Doe de huurcheck op de website van !WOON. Dan weet u waar u aan toe bent.

Slecht onderhoud
Heeft u onderhoudsgebreken gemeld bij uw verhuurder? Ook dan kunt u bezwaar maken tegen de huurverhoging. Louise had last van vocht in haar huis. “De schimmel stond op de muur. Ik had al 3 keer geschilderd en toen was ik het zat.” Ze nam contact op met !WOON. Die sprak de verhuurder aan en niet veel later werd de badkamer gerenoveerd.

Servicekosten
Veel huurders betalen ook servicekosten. Dat voorschot moet elk jaar verrekend worden met de werkelijk gemaakte kosten. Vooral in de particuliere sector blijft afrekening en terugbetaling nogal eens uit.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK