Maureen Hubbard en Leila Azzam krijgen Nieuw Amsterdam Prijs

Maureen Hubbard en Leila Azzam van Stichting Carabic in Zuidoost hebben tijdens de jaaropening van Pakhuis de Zwijger de Nieuw Amsterdam Prijs gekregen. Zij helpen vanuit Stichting Carabic ruim 1.000 kwetsbare bewoners in Zuidoost(nog eens 300 op een wachtlijst): van gezinnen en eenzame ouderen, tot bewoners in de schuldhulp en ongedocumenteerde mensen zonder werk. 

Door de coronacrisis komen daar iedere dag nieuwe mensen bij en levert de stichting momenteel voedselpakketten, maar ook kleding, computers, knuffels en speelgoed aan degenen die dat hard nodig hebben.

Kernfocus

Stichting Carabic bestaat als stichting sinds juni 2015, maar is al sinds 2013 actief in de wijk. Kernfocus van de stichting is het initiëren, faciliteren, verbinden, versterken, inspireren en uitvoeren van activiteiten gericht op de maatschappelijke zelfredzaamheid, integratie en participatie in de breedste zin van het woord, van vooral kwetsbare Caribische en Moslim vrouwen en kinderen in Zuidoost en daarbuiten.

De kracht van Carabic is het eerlijke, integere en open karakter van de stichting. Dat wekt vertrouwen bij zowel ouders, kinderen als instanties. Carabic heeft hart voor de wijk, weet wat er speelt en velen voelen zich gehoord en ervaren Carabic als een luisterend oor.

Eigen initiatief

Stichting Carabic voert verschillende projecten uit. Deze opdrachten doet ze uit eigen initiatief en in opdracht van derden, zoals de gemeente of instellingen. In de loop der jaren heeft de stichting heel wat projecten uitgevoerd, allemaal als doel om mensen te verbinden.

Maureen Hubbard en Leila Azzam ontvangen meer dan terecht de prijs!
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK