Playground Reigersbos wint Krajicek-prijs

Playground Reigersbos is toe aan een opknapbeurt. Heel goed nieuws dus dat de Krajicek Foundation de plek aanwees als één van de winnaars van ‘The Outdoor Generation’ prijs. Dit jaar transformeert de playground naar een veilige sport- en ontmoetingsplek voor leerlingen en de buurt.

Het sport- en speelplein achter het Ir. Lely Lyceum bestaat uit een tennisbaan en een plein. Op het plein wordt zo nu en dan een potje basketbal of voetbal gespeeld door bewoners uit de wijk. Maar een stuk minder dan in het verleden. Het plein is versleten en sluit niet meer aan bij de wensen en behoeften van de leerlingen, de buurt en sportaanbieders.

Winnaar The Outdoor Generation

Krajicek Playground Reigersbos is één van de winnaars van The Outdoor Generation actie. Een initiatief van de Krajicek Foundation. De Foundation transformeert met dit project 10 bestaande Playgrounds in Nederland om tot duurzame, innovatieve en sportieve ontmoetingsplekken voor de hele buurt. Met als doel: jong en oud uitdagen om regelmatig te bewegen.

Met en voor de buurt

De Krajicek Foundation en de gemeente maken samen met het Ir. Lely Lyceum, bewoners, sportaanbieders en andere gebruikers een plan voor het sport- en speelplein. De scholieren van het Ir Lely Lyceum zijn de wensen en behoeften van bewoners en sportaanbieders gaan ophalen en hebben de input verwerkt in drie ontwerpen. Samen met de Krajicek Foundation komen we op basis van deze drie ontwerpen tot één ontwerp. Daar kunnen buurtbewoners dan ook op reageren.

We beginnen in 2021 met de uitvoering. Daarna is het plein overdag beschikbaar voor scholieren. Na schooltijd is het plein beschikbaar voor de programma’s van sportaanbieders waar bewoners aan kunnen deelnemen. Aan de tennisbaan verandert niets.

Een fijnere buurt

Sommige delen van de openbare ruimte, groen en sport- en speelvoorzieningen in Reigersbos zijn aan vervanging of een opknapbeurt toe en er zijn plekken in de buurt die niet altijd veilig aanvoelen voor bewoners. Daarom richten we ons de komende jaren op:

  • Het verbeteren van de leefbaarheid voor sociale veiligheid
  • Verbetering van de sociaal economische positie van de buurt en haar bewoners
  • Het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte
  • Het opknappen en verbeteren van de sport- en speelvoorzieningen.
Playground Reigersbos
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK