Laatste fase Switi Gooise Kant

De vernieuwing van de Gooise Kant is in volle gang. Er wordt gewerkt aan de plannen voor de laatste onderdelen van nieuwbouwwijk Switi, fase 3C. Om buurtbewoners hierover te informeren is er een online informatiemoment op woensdagavond 20 januari.

Switi Gooise Kant is een nieuwbouwplan dat uit 304 eengezinswoningen bestaat. Het nieuwe woongebied heeft een centrale ligging en er is veel ruimte voor groen. Verschillende voorzieningen zoals het winkelcentrum Amsterdamse Poort en het Nelson Mandelapark liggen om de hoek.

Groene verbindingen

De nieuwbouwwoningen worden in fasen verkocht en gebouwd. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de bouw van de laatste fase van de nieuwbouwwijk. Dit komt terug in de keuze voor natuurlijke materialen zoals hout in plaats van stenen gebouwen. Ook worden groene verbindingen versterkt. Zo wordt het gebied gezien als de toekomstige groene schakel tussen het Nelson Mandelapark en het dakpark A9 op de Gaasperdammertunnel.

Switi-Gooise Kant wordt gebouwd langs en in het groene talud ten oosten van de Gooiseweg. Het ligt tussen het Nelson Mandelapark en de wijk Kelbergen. Het laatste deel nieuwbouwwoningen van Switi ligt in de oksel van de Gaasperdammerweg en de Gooiseweg. De wegverbinding naar de laatste fase loopt vanaf de Karspeldreef.

Laatste fase

In de periode tussen 2015 en 2018 zijn er al 235 nieuwbouwwoningen gebouwd. De bouw van de laatste fase start naar verwachting in november dit jaar: 69 koopwoningen waarvan 24 eengezinswoningen en een appartementengebouw van 8 lagen met 45 woningen. Naar verwachting is de bouw van de laatste fase nieuwbouwwoningen in 2023 klaar.

De informatie-avond begint met een informatievideo waarin de ontwikkelaar, architect en gemeente een toelichting geven op het ontwerp van de nieuwbouwwoningen, de inrichting van de openbare ruimte en de planning van het vervolgproces.

Vragen

Na uitleg over de verschillende thema’s worden binnenkomende vragen beantwoord. Wie geen computer heeft of moeite heeft met digitale vaardigheden kan op 20 januari vanaf 14.00 uur voor vragen en opmerkingen over de plannen voor de nieuwbouw aan de Gooise Kant terecht bij ontwikkelaar BPD via telefoonnummer 06 57 804 186.

De bijeenkomst is op woensdag 20 januari om 19.00 uur. Aanmelden voor het online informatiemoment kan via deze link.

Voor meer informatie kan ook contact op worden genomen via: switi.gooisekant@amsterdam.nl.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK