Marcha van Glaanen Weijgel: ‘’Krachtsport heeft ook altijd mijn interesse gehad, net zoals vele andere sport.’’

Marcha van Glaanen Weijgel

Een wereldmens die houdt van sport vanaf de dag dat ze kon lopen

Deze maand een interview met Marcha van Glaanen Weijgel. Ondanks haar leeftijd (48) doet Marcha aan crossfit op hoog niveau. Tijd om wat meer over deze topsporter te weten te komen!

Hoe was het om op te groeien met jouw familie in Amsterdam Zuidoost?
‘’Ik heb een heel groot deel van mijn leven in Amsterdam Zuidoost gewoond en woon daar nu ook. In mijn jeugd vond ik het geweldig om in Zuidoost op te groeien, omdat ik overal vrij kon bewegen als kind en heel veel groen om me heen had waardoor ik me altijd super vrij voelde.’’

Heeft krachtsport altijd jouw interesse gehad?
‘’Krachtsport heeft ook altijd mijn interesse gehad, net zoals vele andere sporten. Met krachttraining/fitness begon ik op mijn 16de jaar. Daarvoor deed ik nog andere sporten, waaronder tennis, turnen, atletiek, basketbal.’’

Crossfit is nu your way of living en je bent eigenaresse van een eigen gym. Hoe ziet een dag van een powervrouw van jouw kaliber eruit en wat moet je laten om jouw levensstijl te leiden?
‘’Ik ben mede-eigenaar van CrossFit Flames XL samen met mijn man Oliver, Jinga en haar vriend. Mijn levensstijl is altijd mijn levensstijl geweest dus voor mij is het niet anders en ik zou ook niet anders willen. Daar bedoel ik mee: acht uur per nacht slapen, zes keer per dag eten en zes dagen per week trainen. Verder ben ik erg gesteld op mijn gezinsleven en besteed ik de meeste tijd thuis.’’

Wat voor mensen komen naar jouw Crossfit trainingen en is deze sport geschikt voor alle leeftijden?
‘’Er komen allerlei soorten mensen bij ons sporten uit diverse lagen van de bevolking; uiteenlopend van 5 tot 82 jaar. Deze sport is geschikt voor alle trainingen, omdat het op ieder niveau uit te voeren is.’’

Je hebt dit jaar meegedaan aan de CrossFit (CF) Games. Hoe is deze ervaring voor jou geweest?
‘’De CF Games was een aparte ervaring voor mij. Ten eerste omdat ik, toen ik in 2014 met CrossFit startte, niet gedacht had dat ik dit superdoel bereikt zou hebben. Wel had ik voor mezelf bepaald dat ik CrossFit wilde implementeren in mijn werk en als tweede doel wilde ik kijken hoe ver ik zelf als atleet kon komen.’’
Age ain’t nothing but a number. Wat is het maximale doel dat je nu nog zou willen bereiken?
‘’Het maximale doel van mij is zo lang mogelijk te kunnen blijven sporten op het niveau wat ik kan doen en me er tegelijkertijd goed bij kan voelen.’’

Zuidoost heeft heel veel topsporters. Ben je van mening dat ze genoeg ondersteund en gewaardeerd worden door het bestuur en de gemeenschap?
”Sowieso vind ik de waardering en ondersteuning in Nederland in het algemeen niet veel in vergelijking met bijvoorbeeld Amerika. Hier in Amsterdam–Zuidoost zou er zeker meer aandacht aan besteed kunnen worden, omdat ik vind dat de investering en de toewijding van deze atleten enorm is en dat mag worden beloond!” 🙂

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK