Life Skills voor het allerbeste voor de jeugd van Amsterdam Zuidoost

Stichting Life Skills Nederland ambieert alle jongeren de mogelijkheid te bieden op een kansrijk leven doordat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Worden wie je bent en je talenten kunnen ontwikkelen is een prachtig streven.

Daarom biedt zij jongeren dagelijks de mogelijkheid om na school te werken aan schoolwerk, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Met huiswerkbegeleiding, studiebegeleiding en coaching worden de leerlingen ondersteund bij het behalen van de nodige diploma’s. Met masterclasses worden vaardigheden ontwikkeld, er wordt gewerkt aan het vergroten van een professioneel netwerk met rolmodellen, stagebemiddeling en bedrijfsbezoeken en ook wordt er aandacht besteed aan het vergroten van de algemene kennis en burgerschapsvorming met diverse excursies: van museumbezoeken tot aan theater maken en het verkennen van natuur. Ook wordt er met fruit, schaken, mindfulness, yoga en meditatie bijgedragen aan de fysieke- en mentale gezondheid.

Oprichtster en ervaringsdeskundige Moenira Luqman

“Een bekende uitspraak van Johan Cruijff luidt: ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt.’ Mijn vader heeft zijn hele leven gewijd aan het verbeteren van het welzijn van mensen die moesten overleven in plaats van te leven. Van jongs af aan leerde ik het belang van zorgen voor anderen. Toen ik me bewust werd van de diepgewortelde kansenongelijkheid en het institutioneel racisme dat nog steeds een prominente rol speelt in het leven van mensen zoals ik, voelde ik de roeping om me in te zetten voor de volgende generaties. Met een diep besef van wat ik heb meegemaakt en hoe onze (voor)ouders hebben moeten ploeteren voor vooruitgang, heb ik de sprong gewaagd. Met onvoorwaardelijke liefde voor de kinderen in mijn stadsdeel, zet ik me in zodat zij verder kunnen komen in de maatschappij dan de generaties voor hen en hun volledige potentieel kunnen benutten. Ik geloof oprecht dat onze wereld een stuk mooier wordt wanneer onze kinderen op alle plekken en posities in de samenleving hun talenten kunnen inzetten.”

Het is belangrijk om van jezelf te houden

“Sinds ik bij Life Skills zit zijn mijn cijfers omhooggegaan. Ik word goed geholpen bij het maken van mijn huiswerk en ook met plannen en begrijpend lezen. Ik heb ook een paar masterclasses gevolgd, zoals eentje over zelfliefde. Die heeft me geleerd hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. We gingen ook naar het Concertgebouw, waar ik mocht luisteren naar prachtige muziek. En we waren zelfs aanwezig bij de eerste wedstrijd van Ajax Vrouwen in de Arena. Dat was supergaaf en inspirerend!”, leerling Emilija Babic, 3 Gymnasium

Dagelijks Bestuurslid Raoul White bij de opening van Life Skills.

 

Nieuwe locatie

Recent opende het Dagelijks Bestuur de nieuwste Life Skills Studiehub in de Amsterdamse Poort aan het Bijlmerplein 79 waardoor we nog meer jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar kunnen profiteren van de diensten. Heb je zelf behoefte aan huiswerkbegeleiding, of ken je iemand die dat nodig heeft? Aanmelden kan eenvoudig via onze website: www.lifeskills.nl/inschrijven. Voor meer informatie over ons werk en onze missie, bezoek www.lifeskills.nl. Samen bouwen we aan een kansrijke toekomst voor alle jongeren.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK