Een Lekkere Toet in Kortvoort

AMSTERDAM ZUIDOOST – Titia Williams, Astrid Gilds, mevrouw Corry Pratt en Gabby Roelofs hebben samen de maaltijdservice ‘Lekkere Toet’ in de K-buurt opgericht.

Sinds juli 2016 maken zij iedere donderdagmiddag een warme maaltijd, speciaal voor kinderen uit de K-buurt die leven onder de armoedegrens.


Wat doen jullie voor de buurt?
“Het idee voor Lekkere Toet is ontstaan bij Titia en Astrid. Via bewoners uit de wijk hoorden ook mevrouw Corry en Gabby van het initiatief, en zijn ze mee gaan doen. In juli zijn we gestart met de maaltijdservice voor vier kinderen. Al snel groeide deze groep uit tot meer dan 25 kinderen. De aanmeldingen stromen binnen omdat wij veel kennissen hebben in de buurt en we bewoners persoonlijk kennen. Daarnaast wordt een aantal kinderen aangemeld door de basisscholen in de buurt. We vinden het belangrijk om deze kinderen een warme maaltijd te bieden, omdat zij dit thuis niet altijd krijgen. Wij financieren de maaltijden door eigen bijdragen. Donaties zijn daarom erg welkom.”

 

Wat wilt u nog bereiken in de buurt?
“Lekkere Toet zouden we in de toekomst willen uitbreiden. Bijvoorbeeld door maaltijden voor senioren aan te bieden, in de vorm van een bezorgservice. We willen ook graag een huiswerkbegeleidingsinstituut oprichten in de wijk. Daarnaast willen we meer algemene activiteiten voor senioren en kinderen organiseren in de K-buurt. Als alle activiteiten in je eigen wijk plaats vinden, kun je elkaar straks gemakkelijker vinden. Dit maakt onze wijk weer wat socialer! We willen graag dat bewoners ervaringen met elkaar uitwisselen. Daarmee kunnen ze elkaar helpen en adviseren. Voor ons is het belangrijk dat we een geschikte ruimte vinden, waar we alle activiteiten kunnen aanbieden.”

 

Wat wensen jullie voor de buurt over 5 jaar?
“We willen graag dat er minder armoede in de wijk is en dat er meer verbondenheid tussen de bewoners ontstaat. Het zou mooi zijn als de bewoners hun handen ineen slaan om het armoedeprobleem te bestrijden. Er heerst een soort taboe op het uiten van problemen of het vragen van hulp. Dit willen wij doorbreken. Je kunt elkaar alleen helpen, als je weet wat er aan de hand is. We hopen ook dat er betere schoolresultaten zullen zijn voor de kinderen uit de buurt, mede dankzij de huiswerkbegeleiding.”

 

Meer over ‘Lekkere Toet’
Iedere donderdag van 14.00 – 15.30 uur wordt kinderen uit de K-buurt die leven onder de armoedegrens, een warme maaltijd geboden. Meer informatie over donaties, de maaltijden of het kookgerei is te vinden op www.facebook.nl/lekkeretoet.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK