Kunstenaars uit Zuidoost maken de Amsterdamse Poort mooier

Onder het viaduct van de Foppingadreef is vanaf dit weekend een foto-expositie met fotografie van Jonna Bruinsma te zien. Parkeergarage P22 is een aantal kunstwerken van Sisters Janssen en United Painting rijker. In de Amsterdamse Poortsuite, op Bijlmerplein 97, vertelt Jesper Buursink het verhaal van creatieve groepen in Zuidoost met zijn illustraties op drie muren.

Kunst is een manier om je karakter zichtbaar te maken, het maakt het onzichtbare zichtbaar. Daarom worden er regelmatig kunstenaars uit Zuidoost gevraagd om hun visie over centrum en stadsdeel visueel te maken.

De transformatie van winkelcentrum naar hart van Zuidoost, het stadsdeel dat over een aantal jaar twee keer zoveel inwoners heeft als nu. De poort verandert hard maar wilt vasthouden aan het mooie dat is. Daarom heeft CBRE fotograaf Jonna Bruinsma gevraagd om het centrum en haar mensen vast te leggen. De fotograven liepen dagenlang met haar camera in het centrum en heeft de voor haar mooiste mensen en plekken vastgelegd. Het resultaat is tot en met 24 maart te zien onder de Foppingadreef in een outdoor foto-expositie.

Ook is OSCAM gevraagd om lokale artiesten letterlijk een muur te geven in parkeergarage P22. Vier muren zijn beschilderd door United Painting, een kunstenaarscollectief uit Zuidoost. Zij zagen de kans om parkeerders in de garage te laten weten waar ze zijn; in hun wijk, de Bims. Bims is een benaming die lokale bevolking geeft aan haar wijk, de Bijlmer, een deel van Amsterdam Zuidoost.

De pinruimte en tevens entree van P22 is door Sisters Janssen omgetoverd tot kleurrijke entree welke een ode is aan community, sisterhood en een kleurrijke toekomst.
Eerder dit jaar zijn lege winkelruimtes die leeg moeten blijven in verband met de herontwikkeling van de Shopperhal, beschilderd door Mick La Rock & friends en Broodjes Art & Beter Blijleven. Graffitikunstenaars die naar eigen invulling kleur en karakter gaven aan de daarvoor kale units. Totdat de units getransformeerd worden kunnen bezoekers van het centrum zich laten inspireren door de kunst.

Over Amsterdamse Poort
Amsterdamse Poort transformeert van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK