Kitchen for Fashion is a work of art

Kitchen for Fashion

Graziëlla Hunsel Rivero spreekt Regine Kamerling over haar Kitchen for Fashion

In de modieuze keuken van modeontwerpster en Zuidoost onderneemster Regine Kamerling, in de Creative Community van Heesterveld, komen vele originele kledingstukken tot leven. Fashion met een twist waardoor het een work of art wordt. Zelf omschrijft zij de stijl van Kitchen for Fashion als een combinatie van verschillende culturen en verschillende eigenschappen van de vrouw met als inspiratie de modeontwerpers Vivian Westwood en Christian Dior.

Kleding, creativiteit, mode en de drang naar innovatie is de spil van jouw leven, maar is dat altijd zo geweest?
Nou, eigenlijk wel, want als jong meisje was het kleden van Barbies echt mijn passie en dat gevoel om een persoon er anders uit te laten zien is nooit verdwenen. Daarnaast intrigeert het mij heel erg hoe een kledingstuk in elkaar zit. Die interesse heb ik ook al van kleins af aan gehad. Ik combineer die twee dingen en je kan alles maken wat je wilt. Voor mij is het ontwerpen en het maken niet alleen tot het uiteindelijke resultaat komen, maar het is een reis en een beleving die ik wil overbrengen op de klant.

Hoe is het concept Kitchen for Fashion ontstaan?
In eerste instantie wilde ik nooit alleen ontwerpen. Het Is inspirerend, maar ook stressvol. Maar mijn drang om me in te zetten voor het maatschappelijke belang speelt ook dagelijks een grote rol in mijn leven. Ik vind het zo belangrijk dat ik altijd een manier zoek en vind om de andere kant van de mode te laten zien door middel van mijn ontwerpen. Ik ontwerp in opdracht van een klant en maak de kledingstukken van mijn eigen collectie samen met mijn team.

Wat is de ideologie van het merk Kitchen for fashion?
De ideologie van Kitchen For Fashion is voornamelijk de vrouwelijke schoonheid te kunnen showen zonder dat het sexy, ordinair of bloot is. De curves van de vrouw mogen gecomplimenteerd worden, maar in stijl. De kleding die je draagt is je visitekaartje waaraan men kan zien wat jouw doelen en gevoel zijn. Dit zonder een ander of jezelf te beschamen.

Hoeveel collecties heeft Kitchen for Fasion al gelanceerd?
Op dit moment heb ik voor Kitchen for Fashion 5 uiteenlopende collecties ontworpen. Mijn motto is altijd mezelf weer te overtreffen bij elke collectie. Ik ga ook samenwerkingen met andere modeontwerpers aan en dat geeft heel veel energie, omdat er dan iets wordt neergezet dat de verwachtingen overtreft voor beide partijen.

In hoeverre zie jij mode of het ontwerpen van kleding als een kunstvorm?
Ik zie kleding als een middel om je doel te bereiken. Ik zie mode als de ideale tool om het ultieme individuele plaatje te creëren dat elke persoon laat stralen waardoor je anderen ook weer aanspreekt. Ik zie deze kunstvorm als één van de middelen om te communiceren.

Waarmee ga jij de modewereld deze periode verrassen?
“You can never overdress!”  Vandaar dat mijn nieuwe uitdaging een collectie galajurken gaat worden dit jaar.

Meer info: www.facebook.com/KitchenForFashion/

 

Potret Graziëlla Hunsel Rivero, Foto: Miriam van Houtert-Rijhiner.

Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK