Kindercommissie Zuidoost gaat virtueel

De Kindercommissie Zuidoost komt met een alternatieve vorm van vergaderen. Ze gaan op woensdag 15 april digitaal. Om 15.00 uur is er een virtuele vergadering van één uur. Onderwerp: Share & Care tijdens COVID-19 maatregelen.

De kindercommissie bestaat uit in totaal twaalf leerlingen uit groep 7 van zes basisscholen in Zuidoost: OBS Holendrechtschool, Wereldwijs, Cornelis Jetses, Polsstok, Nellestein en De Ster. De kinderen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. Zo leren ze over normen en waarden en hoe ze inspraak kunnen hebben. Ook leren ze vaardigheden om op school en in de samenleving actief mee te kunnen denken en doen.

Laatste Kindercommissievergadering virtueel
Vanzelfsprekend betreurt de Kindercommissie het dat in deze bizarre tijd de kinderen de bijeenkomsten moeten missen. Temeer omdat het door de COVID-19 maatregelen zou betekenen dat de Kindercommissie voor deze periode ophoudt te bestaan, zonder elkaar nog voor een laatste keer te zien. Om de kinderen toch nog op te fleuren, is het idee om juist het beste ervan te maken. Daarom heeft de Kindercommissie een alternatieve oplossing bedacht en gaat ze op woensdag 15 april om 15.00 uur een virtuele vergadering van één uur organiseren. Geheel gewijd aan Share & Care tijdens COVID-19 maatregelen.

Een begrip
In korte tijd is de Kindercommissie Zuidoost een begrip geworden. De kinderen zetten zich in voor het stadsdeel en komen met plannen voor een nog beter Zuidoost. Het bestuur neemt democratie onder jongeren serieus. Ze wil hun geluid laten horen en hun invloed laten gelden.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK