Judith’s reistips: Mijn tweede huis

Ik mag mij zo gelukkig prijzen dat ik een geweldige multiculturele vriendengroep heb. Hierdoor heb ik het geluk vaker op plaatsen te komen, die niet zo snel bovenaan een bucketlijst staan.  Een van die plekken is in mijn geliefde Portugal: Armação de Pera.

Een dorp in de Algarve, met 4500 inwoners. Het is hier heerlijk en gemoedelijk, zeker buiten het hoogseizoen. De Portugezen zelf komen hier ook heel graag.

Hou je van lekker eten, drinken, strand en rust dan zit je hier fantastisch. Er is een 3 km lange en brede zandstrook, onderbroken door klippen en omgeven door prachtige duinen.  Voor de kleintjes kan je naar ZooMarine, de pubers vinden Aqualand, Slide&Splash en de Mall helemaal het einde. De ouderen bezoeken graag een wijnproeverij, bijvoorbeeld die van sir Cliff Richard. Ook het mooie achterland met witte dorpjes, Moorse architectuur, schitterende verstopte watervallen zijn leuk om te bekijken.

Voor wie wat meer drukte wil, huur een auto of neem de stadsbus naar Faro, Albufeira of Portimao . Heb je tijd, neem dan onderweg eens een afslag. Want de hele zuidkust is vol met mooie stranden van Faro tot Sagres, maar ook van Faro tot aan de Spaanse grens bij Monto Gordo.

Dus bij je volgende vakantie: denk aan Portugal!

Groetjes,

Judith Stüger

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK