Jaarlijkse zomerfestival bij het JTSZO

JTSZO

Op 29 en 30 juni vond het jaarlijkse zomerfestival van het Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) in het Bijlmerparktheater plaats, de thuisbasis van het JTSZO. Dit zomerfestival stond in het teken van 50 jaar Bijlmer. Bijlmer&Meer was aanwezig bij de voorstelling van 29 juni.

‘’Op het zomerfestival doen alle jongeren van alle leeftijden mee, iedereen mag op het podium staan en zijn of haar verhaal vertellen.’’, vertelt Irene Lips, de directeur van JTSZO. Vandaag vinden er twee theatervoorstellingen plaats. Deze zijn ‘Chill’ en ‘Welkom in de B’. Directeur Irene Lips is erg verwachtingvol.

Chill vertelt het verhaal over plekjes in Zuidoost, de hangplekken van jongeren. Hoe chillen  jongeren? Hoe gaan ze om met groepsdruk? En hoe zoek je een nieuwe plek als die ene speciale plek niet meer hetzelfde is?

Welkom in de B’ neemt je mee terug in de tijd, de geschiedenis van de Bijlmer en dit aan de hand van een escaperoom. Komen de jongeren uit de donkere ruimte door de opdrachten goed uit te voeren? Wat een spanning…

Aan het einde van de voorstellingen spreekt Dirk de Jager, het nieuwe lid van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuidoost de jongeren toe. Hij is blij verrast en heeft ontzettend genoten van de voorstellingen. “Jullie hebben het fantastisch gedaan. Ik heb vanavond gezien hoeveel talent er in Zuidoost is. Jeugdtheaterschool Zuidoost heeft bijna 20 jaar laten zien dat zij een belangrijke rol speelt in de talenten die er zijn en talenten die doorvloeien.’’ Deze mooie avond wordt afgesloten met de laatste worden door Dirk de Jager: “Ik wens alle talenten veel succes toe en dat wij nog meer van jullie mogen genieten in de toekomst”.

 

Door Marilva Kartoredjo

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK