Inspiratiebijeenkomst “Samen in mijn buurt” in OBA Reigersbos

Samen in mijn buurt

Op donderdag 19 maart komen kinderen en jongeren naar OBA Reigersbos om ouderen te vertellen over hun project Samen in mijn buurt”. Leerlingen praten met ouderen over het wonen en allerlei andere aspecten van hun buurt. Zo ontstaat een band tussen ouderen en kinderen.

Het project wordt georganiseerd door Stichting In mijn buurt. Deze stichting staat voor leren door ontmoeting tussen jong en oud. Niet de lesboeken staan centraal, maar het contact tussen verschillende generaties en de persoonlijke historie van mensen in de eigen buurt.

Sinds 2015 koppelen zij leerlingen van basisscholen en middelbare scholen aan ouderen met als doel begrip voor de ander te creëren en vooroordelen te doorbreken. Tijdens persoonlijke ontmoetingen interviewen de kinderen ouderen over een deel van de Nederlandse geschiedenis, zoals de Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden of migratie.

De inspiratiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 maart van 14:00 tot 16:00 in OBA Reigersbos, Rossumplein 1. Belangstellenden mogen gratis deelnemen aan de bijeenkomst.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK