”Ik vind het een groot compliment dat ik op mijn leeftijd deze baan heb gekregen”

Simone Anna de Jong

De campagne ‘Zuidoost Werkt!’ van het bedrijfsleven in Amsterdam Zuidoost, stadsdeel Zuidoost en tal van organisaties startte in april 2019 en levert nu al ruim 250 banen op. Korte lijnen, regelmatig contact en elkaar weten te vinden zijn kenmerkend voor de aanpak van de werkcoaches. ‘Zij doen er alles om aan inwoners aan werk te helpen’, weet Jakob Wedemeijer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. ‘Er is veel werk in Zuidoost. We kijken samen met jou naar jouw kwaliteiten. Ben je gemotiveerd? Dan vinden we samen vast een passende baan.’

Wie hebben via dit project werk gevonden? In deze editie vertelt Simone Anna de Jong (57) hoe zij dankzij de campagne ‘Zuidoost Werkt!’ als medewerker klantenservice aan de slag ging.

Sinds wanneer werk je en wat houdt het werk in?
”Sinds begin december 2019 werk ik 40 uur per week als medewerker klantenservice bij een Amerikaans bedrijf. Ik help klanten telefonisch en via de mail. Vanwege mijn talenkennis, ik beheers zeven talen, ben ik daar meteen aangenomen. Het is een leuk bedrijf waar vogels van diverse pluimage werken, daar hou ik van.”

Wat deed je voordat je via Zuidoost Werkt aan de slag ging?
”Ik deed veel vrijwilligerswerk, zoals voor Drug Free World in mijn buurt Reigersbos. Daardoor was ik wel gewend aan werken en een ritme. Door gezondheidsklachten moest ik een tijd revalideren. Maar ik ben een bezige bij en ga niet bij de pakken neerzitten. In de zomer van 2019 vond ik een tijdelijke baan, maar het contract werd niet verlengd. Via mijn netwerk kwam ik bij Zuidoost Werkt! terecht. In buurthuis Holendrecht volgde ik eerst een cursus women empowerment.”

Hoe heeft het werk je leven veranderd?
”Ik voel me niet 55-plus, maar ik vind het een groot compliment dat ik op mijn leeftijd deze baan heb gekregen. Petje af voor de gemeente en het bedrijf. En ik ben blij dat ik een gewoon contract heb gekregen en niet via een uitzendbureau hoef te werken.”

Heb je tips voor werkzoekenden?
”Ga er op uit, ga je netwerk verbreden. Door mijn sociale netwerk is het balletje gaan rollen. Vrijwilligerswerk is heel kostbaar, daar moet niet denigrerend over gedacht worden. Het kan een deur openen naar betaald werk.”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK