Azra Dicle (13) van Ir. Lely Lyceum is Amsterdamse voorleeskampioen

Azra Dicle

Woensdag 4 maart jl. heeft het Ir. Lely Lyceum wederom deelgenomen aan de voorleeswedstrijd georganiseerd door Read2Me. Door heel Nederland organiseren bibliotheken in samenwerking met het voortgezet onderwijs de voorleeswedstrijd Read2Me. Doel is het leesplezier vergroten en het lezen van kwalitatief goede boeken aan te moedigen. Deze wedstrijd vindt traditioneel plaats in de Centrale bibliotheek in Amsterdam. De voorlezers streden voor de titel voorleeskampioen in de Amsterdamse finale.

Winnaar
De presentatie van deze dag lag in handen van de heer André Accord, die ook een beat box optreden weggaf tijdens het juryberaad. De juryleden, bestaande uit Martin Berendse, directeur van de OBA, Ouassima Tajmout, presentatrice Funx en Max Shultz waren erg lovend over alle deelnemers. Maar er kan maar één de beste zijn en dat is Azra Dicle, leerling van het Ingenieur Lely lyceum.

Azra heeft een fragment voorgelezen uit het boek ‘Hoe overleef ik mezelf’ van schrijfsters Francine Oomen. De jury vond het stemgeluid van Azra erg mooi, daarnaast vonden zij dat Azra de rustpauzes tijdens het voorlezen goed wist te timen. Ondanks het feit dat Azra even in de war was, doordat zij een verkeerde zin voorlas, pakte zij op een professionele wijze de draad weer op. Azra is een waar voorleestalent.

Voorrondes Ir. Lely Lyceum
In de voorronde op donderdag 13 februari op het Lely Lyceum heeft Azra Dicle ook al bewezen dat zij een natuurtalent is. Hier bestond de jury uit: mevrouw Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter, mevrouw Tonkas, vertegenwoordiger onderwijs vanuit het stadsdeel, mevrouw Maartje de Jong, werkzaam bij Ambo Anthos uitgevers en Morena Ommen, een vertegenwoordiger vanuit de Lely Leesclub. De jury stond voor een hele schone taak, zeven voorlezers en kies dan maar eens de beste, want deze leerlingen waren stuk voor stuk al de beste van hun eigen klas.

LelyLeesclub
Het Ir. Lely Lyceum deelt het doel van read2me, daarom nemen alle eerstejaars leerlingen deel aan de voorrondes op school en is dit opgenomen in het lesprogramma van de lessen Nederlands. Ook organiseert de school iedere vrijdagmiddag de LelyLeesclub. Een informeel samenzijn, waarin boeken centraal staan. Na de voorrondes krijgen de winnaars van klassen een workshop “voorlezen doe je zo” om beter voorbereidt te zijn op de wedstrijd.

Uiteindelijk is de winnaar van alle winnaars, Azra Dicle. Zij zal op 25 maart strijden tegen andere scholen uit de provincie Noord-Holland in de Openbare Bibliotheek te Haarlem. Vol vertrouwen en goede moed kijkt het Ir. Lely Lyceum uit naar deze middag, misschien wordt Azra wel de beste voorlezer van Noord – Holland.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK