IAMSTERDAM-letters weer in de Amsterdamse Poort tijdens 24H Zuidoost

I Amsterdam

Op 17 september 2022 vindt 24H Zuidoost plaats in stadsdeel Amsterdam Zuidoost.
Op deze dag openen onder andere broedplaatsen, musea, lokale ondernemers en culinaire hotspots hun deuren en organiseren ze talloze verrassingen en (gratis) activiteiten. Het is de perfecte kans voor Amsterdammers om dit stadsdeel te (her)ontdekken in 24 uur. Het programma gaat ook ’s nachts door.

Ye Bo Game
Ye Bo Game is een spelletjesavond waar muziek, dansen, eten en games centraal staan. Dit initiatief is in Zuidoost ontstaan en het merendeel van de initiatiefnemers van Ye Bo Game is geboren en getogen in Zuidoost. In de Amsterdamse Poort suite kun je onder begeleiding van een DJ de volgende spellen spelen: 30 Seconds, Pictionary, pingpong, Wie Ben Ik?, Uno, BeerPong, Super Smash Bros, 4 op een rij, Ludo, FIFA 22, Monopoly, Mario Kart, Karaoke en nog veel meer. Kom langs en speel mee!

Locatie: Amsterdamse Poort suite, Bijlmerplein 97 – 17.30 tot 19.30 uur

Medley van Ghanese koormuziek
In de Bijlmer woont de grootste Ghanese community van Nederland en daardoor is de wijk ook gezegend met veel muziek uit Ghana. Tijdens 24H Zuidoost brengt stichting Ghachodam alle Ghanese koren samen voor twee spetterende optredens vol vrolijke en aanstekelijke muziek. Maar liefst 50 man zullen op het podium voor de Lidl staan van 16.30 tot 18:00 uur.

Locatie: Voor de Lidl op Groot Bijlmerplein

Hiphop Academy Foundation
Van 12.00 tot 13.30 uur kan je terecht bij de Foundation voor een hiphop dansworkshop voor beginners. Doe schoenen en kleding aan waarin je lekker kan bewegen en leer de fijne kneepjes van de hiphop moves. Let op, hier moet je je voor aanmelden. Aanmelden kan via iamsterdam.nl/24H
Locatie: Foundation, Bijlmerplein 141

 
Brassband spelen
Bij deze workshops (‘Brass Workshop” 12.00 tot 13.00 uur en “Podium ervaring opdoen” van 13.00 tot 14.00 uur) kan je leren hoe het is om in een echte brassband te spelen. Je krijgt les van ervaren trainers en leert meer over techniek, ritme en teamwork.
Locatie: stichting I AM YOUNG, Bijlmerplein 147 – 12.00 tot 14.00 uur

 Trefbal op het loopdek
Zoek het hogerop en betreed het dak van een parkeergarage voor het speelse kunstwerk van Zagwe design. Op het loopdek is een speelveld ontstaan waar je trefbal kunt spelen. Een voorbeeld hoe platte daken in Amsterdam beter gebruikt kunnen worden.
Locatie: Rare, Bijlmerplein 29

 
OSCAM live radio
Woon een live radioshow bij van het radioprogramma Look Around x Echobox. Makers en publiek nemen samen actuele thema’s als emancipatie, genderdiversiteit, racisme en meer onder de loep.
locatie: OSCAM x Echobox, Bijlmerplein 110 – 14.00 tot 17.00 uur

Bekijk het gehele programma op 24H Zuidoost op iamsterdam.nl/24H

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK