Het opstapje naar vrijwilligerswerk

Eind augustus start het traject ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’. Aan deze ronde mogen 12 mensen meedoen. Iedere deelnemer volgt bijeenkomsten en krijgt ondersteuning bij hun vrijwillige inzet. Dankzij financiële ondersteuning van het Oranje Fonds, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe en Nut Amsterdam is deelname kosteloos!

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’, maar niet goed weten hóe. Die net dat duwtje in de rug nodig hebben. Deelnemers leren diverse vaardigheden tijdens bijeenkomsten en werken samen met een trainer en vrijwilligers aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Na deze bijeenkomsten gaan de deelnemers vrijwilligerswerk doen. De inzet wordt opgebouwd en daarnaast wonen zij opnieuw bijeenkomsten bij die hen ondersteunen tijdens de inzet. Wij houden natuurlijk rekening met de “anderhalvemetersamenleving” door de RIVM-richtlijnen te volgen.

De deelnemers kiezen uit een uitgebreid aanbod van maatschappelijke organisaties. Activiteiten binnen de zorg, kunst en cultuur, sport of wijk-, buurt- en bewonerszaken. Bij die organisaties werken deelnemers aan hun leerdoelen en onderzoeken ze uit welke werkzaamheden zij voldoening en plezier halen!

Het traject wordt in 2020 twee keer aangeboden, na een succesvolle editie in 2019. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden – zowel potentiële deelnemers als organisaties. Klik voor meer informatie op deze link.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK