Geen eigen auto, toch gemakkelijk van A naar B? Geen probleem met een deelauto!

Het openbaar vervoer verloor de laatste maanden snel zijn positie als populairste vervoerder. Door de terugname in het gebruik van het openbaar vervoer, won de deelauto juist aan populariteit. Waarom dat zo is en hoe deze deeleconomie werkt lees je in dit artikel.

Het openbaar vervoer versus de deelauto
Waar veel branches een flinke klap hebben opgelopen in de afgelopen maanden, lijkt de deelauto juist nog betere zaken te doen dan voorheen. Het openbaar vervoer wordt vermeden en om toch gemakkelijk en veilig van A naar B te kunnen gaan, wenden veel mensen zich tot de auto. Echter heeft niet iedereen een eigen auto.

Het kan te duur zijn, te veel onderhoud nodig hebben of, zoals in veel binnensteden, is er gewoonweg niet genoeg plek in de buurt om een eigen auto te stallen. Daarnaast heb je ook nog mensen die een eigen auto te vervuilend vinden. Ongeveer de helft van de CO2 uitstoot van een auto wordt namelijk al tijdens de productie uitgestoten!

Hoe werkt dat met deelauto’s?
Een deelauto is een auto die door een particulier op een platform zoals SnappCar wordt aangeboden. Een huurder kan deze auto vervolgens allrisk verzekerd huren van de eigenaar van de auto. Op deze manier kan de huurder gemakkelijk en in de buurt een auto vinden, terwijl de eigenaar van de auto een deel van zijn maandelijkse kosten terugverdiend door zijn auto op ongebruikte momenten te verhuren.

Naast particulieren auto’s, staan er ook private leaseauto’s op SnappCar. Particulieren leasen dan een auto bij SnappCar om ze vervolgens aan te bieden op een autodeelplatform. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor private lease aanbiedingen en verdien de kosten van jouw aanstaande private leaseauto terug door ‘m te delen.

Groener door delen
Elke deelauto zorgt ervoor dat er ongeveer tien auto’s minder in totaal nodig zijn. Dit betekent op grote schaal dat wanneer er meer auto’s gedeeld worden, er minder CO2-uitstoot plaatsvindt, er minder parkeerplekken nodig zijn en we dus meer leefomgeving daarvoor in de plaats krijgen. Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een deelauto? Gemakkelijk en snel kun je een auto huren in Amsterdam en zo jouw steentje bijdragen aan de deeleconomie terwijl jij een dagje weg kunt of familie kunt bezoeken.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK